Karataş, Huzurlu Ailenin Formülünü Anlattı

Karataş, Huzurlu Ailenin Formülünü Anlattı
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Karataş, İslamiyet ışığında huzurlu ailelerin tesisi için gerekenleri anlattı.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide, aile hayatında huzurun nelere bağlı olduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Karataş, uzun evliliklerin püf noktalarıyla ilgili bilgiler de verdi. Müslümanların derdinin dünyayı huzurlu yaşarken ahirette de cennete gitmek olduğunu belirten Prof. Dr. Karataş: "Ahireti kazanmak, mutlu olmak, evimizi cennetten bir bahçeye çevirmek için, evliliklerimizi ve çocuklarımızın evliliğini sağlam temeller üzerine oturtmalıyız" dedi.

 

 

Eşler birbirine denk olmalı

 

 

Evlilikte eşlerin birbirine denkliğin önemini anlatan Karataş; yetişme tarzı, beklentiler ve kültürün evlilik için çok önemli olduğunu vurguladı. Kişiler arasındaki fark ne kadar az olursa, evliliğin o kadar uzun olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karataş, Peygamber Efendimizin hadislerinden de örnekler verdi. Eşlerin uyumlu ve birbirlerine denk olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karataş: ‘’Müslüman dengeli insandır. Evlilikte eşler dengeyi korumalı. Hayat, Hz. Adem‘den beri zordur ve hiçbir zaman kolay olmamıştır. Anne babanın çocuklara, çocukların anne babalara, eşlerin de birbirine karşı vazifesi vardır’ dedi.

 

Evliliklerde aile hayatında dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Karataş, eşlerin birbirine sevgisini göstermesi  gerektiğini, ailedeki herkesin birbiriyle iletişim kurmasının şart olduğunu belirtti.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, katılımlarından ötürü Prof. Dr. Mustafa Karataş"a bir çiçek takdim etti. Söyleşi sonunda Karataş, kendisini dinlemeye gelenlere kitaplarını imzaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.