İstanbul Boğazında Tekne Alabora Oldu: 24 Ölü

İstanbul Boğazında Tekne Alabora Oldu: 24 Ölü
İstanbul Boğazı'nda içinde 43 kişinin bulunduğu tekne alabora oldu. Kazada şu ana kadar 7 kişi kurtarıldı, 24 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabaha karşı Riva açıklarında bir teknenin battığı yönünde ihbar geldi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, herhangi bir bulguya rastlamadı. Bir süre sonra İstanbul Boğazı kuzey çıkışı 2,5-3 milde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen kişilerin olduğu bilgisi üzerine ekipler yeniden botlarla söz konusu bölgeye intikal etti. 

 

Burada yarı batık halde bir teknenin bulunduğunu tespit eden ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı. 

 

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 sahil güvenlik botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 2 botun katıldığı çalışmalarda 7 kişi kurtarıldı, 24 cesede ulaşıldı. 

 

Batan teknede toplam 43 kişinin bulunduğu tespit edilirken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Soruşturma başlatıldı

 

Kaçakları taşıdığı ileri sürülen teknenin, Rumeli Feneri açıklarında alabora olması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

 

Başsavcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ve otopsi işlemleri için İstanbul Cumhuriyet Savcıları Metin Kantar ve İsmail Göktürk görevlendirildi. Her iki savcının da olay yerine gittiği öğrenildi.

 

"Teknede 12 çocuk bulunuyor"

 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabaha karşı, Rumeli Feneri açıklarında içinde kaçakların bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının yapılmasıyla hızlı tahlisiye botlarının bölgeye intikal ettiği, Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinesinde arama-kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi. 

 

Açklamada, saat 08.00"den itibaren kazazedelerin Rumeli Feneri istasyonuna getirilmeye başlandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi: 

 

"Edindiğimiz bilgilere göre teknede, 12"si çocuk toplam 40 kaçak göçmenin bulunduğu tahmin edilmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı hızlı tahlisiye botları arama-kurtarma çalışmalara devam etmektedir." 

 

Çalışmalar sürüyor

 

Bölgede çalışma başlatan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerine, jandarma ile itfaiye görevlileri de katıldı. Helikopterin havadan destek verdiği çalışmalarda, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı"na ait dalış timi de su altı arama faaliyetlerini yürütüyor. 

 

Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"nca başlatılan soruşturma kapsmında görevlendirilen savcılar Metin Kantar ve İsmail Göktürk de Rumeli Feneri Tahliye Bot İstasyonu"na gelerek incelemelerine başladı. 

 

Öte yandan kazada kurtarılan yaralılar da Okmeydanı, Sarıyer ve İstinye"deki hastanelerde tedavi altına alındı. 

 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırılan yaralılardan Afganistan uyruklu 20 yaşındaki Sahim Alcihzada ile 17 yaşındaki Sah Ahmedzai"nin tetkiklerinin devam ettiği, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi"nde tedavi altındaki iki kişinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

 

İstanbul Boğazı"nda sabah saatlerindeki tekne kazasında şu ana kadar 7 kişi kurtarıldı, 24 cesede ulaşıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.