Türkiye sezona büyüyerek başladı

Türkiye sezona büyüyerek başladı
Turizmde yeni rekorların beklendiği 2019'un ilk ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısının yüzde 5,33 artması yüzleri güldürdü.

Turizmde yeni rekorların beklendiği 2019"un ilk ayında Türkiye"yi ziyaret eden yabancı turist sayısının yüzde 5,33 artması sektör temsilcilerini mutlu etti.

Türkiye"yi ocak ayında 1 milyon 539 bin 496 yabancı ziyaret etti. Geçen yılın aynı ayıyla mukayese edildiğinde yabancı turist sayısında yüzde 5,33 artış oldu.

Turizmin başkenti Antalya"ya da ocakta yurt dışından gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 53,3 artarak 90 bin 835 kişiden 139 bin 307 kişiye çıktı.

Turizmi, deniz, kum, güneş üçgeninin dışına çıkararak 12 aya yaymanın yanı sıra spor, düğün, golf, kültür ve doğa turizminin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren sektör temsilcileri, mevcut durumu AA muhabirine değerlendirdi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, turizmde büyüme ivmesinin 2017"den beri sürdüğünü, 2018"i yüzde 20 büyümeyle tamamladıklarını ifade etti.

Bu yıl da turist sayısında artış beklediklerini dile getiren Yağcı, şöyle devam etti:

"Ocak, yılın ilk ayı ve düşük sezon. Yıla yükselişle, yüzde 5"lik artışla başlamamız sevindirici bir gelişme. Almanya pazarındaki artış da çok önemli bizim için. Bu artış, yılın devamına daha umutlu ve olumlu bakmamız için vesile oluyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.