Tarım Krediden Somaya Yardım

Tarım Krediden Somaya Yardım
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, 'Maden faciasında hayatını kaybeden madenciler ile birinci derece yakınlarının Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödemeleri için kolaylık sağladık' dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Soma"da meydana gelen maden faciasının yaralarını sarmak için harekete geçtiklerini belirterek, "Maden faciasında hayatını kaybeden madenciler ile birinci derece yakınlarının Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödemeleri için kolaylık sağladık. Buna göre, henüz vadesi gelmeyen borçlular için mevcut şartlarla vadeden itibaren bir yıl ek süre verilecek" ifadelerini kullandı.

 

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, ateşin düştüğü yerlerdeki yangını söndürmek için yardım seferberliği başlattıklarını bildirdi.

 

Facianın birlik ve beraberlikle aşılacağını kaydeden Kutlu, başlattıkları yardım seferberliğini şöyle anlattı:

 

"Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve şirketleri Gübretaş, Tarım Kredi Yem, Tareks,Tarkim, Tarnet, TK plastik, İmece Plastik, İmece Prefabrik ile 7 bin 500 çalışan bağış kampanyasına katılarak toplanan meblağ ay başında AFAD"a teslim edilecek. 

 

Maden faciasında hayatını kaybeden madenciler ile birinci derece yakınlarının Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödemeleri için kolaylık sağladık. Buna göre, henüz vadesi gelmeyen borçlular için mevcut şartlarla vadeden itibaren bir yıl ek süre verilecek.

 

Vadesi geçmiş olan alacaklar için Haziran 2015"e kadar ek süre verilecek. Vadesi dolmuş ancak yasal takibe geçilmemiş alacaklar için takip yapılmayacak. Devam etmekte olan takiplere ilişkin olarak ise de tüm yasal işlemler durdurulacak.

 

Faciada hayatını kaybeden madencilerimizin üniversitede öğrenim gören çocuklarına karşılıksız burs vereceğiz."

 

Kutlu, Kooperatiflerinin geçmişte yaşanan Gölcük ve Van depremleri ile Somali"de yaşanan açlık felaketinde yaraların sarılması için elinden geleni yaptığını anımsatarak, "Soma faciasında da yaraları sarmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.