Otel fiyatları yerli turist için erken rezervasyonun önemini artırdı

Otel fiyatları yerli turist için erken rezervasyonun önemini artırdı
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, yurt dışından gelen taleplerin artmasıyla iç pazara ayrılan kontenjanın daraltıldığı belirterek, 'Rezervasyon kampanyası yerli misafirler için çok daha önemli hale geldi.' dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turizm Haftası"na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle 1980’li yıllardan itibaren kitle turizminde önemli bir büyüme grafiği yakalayan Türkiye’de turizm sektörünün, yıllar içinde katlanarak büyüdüğünü ve bugün Türkiye"nin en stratejik sektörleri arasına girmeyi başardığını söyledi.

Kendisiyle birlikte birçok sektörü de büyüten turizm sektörünün, Türkiye"yi dünya turizm sıralamasında üst sıralara çıkmayı başardığını vurgulayan Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, Türkiye, 2017 yılında en çok ziyaretçi ağırlayan ülkeler sıralamasında 8’inci sırada yer aldı. Türkiye’nin 2018 yılında aldığı ziyaretçi sayısı bakımından dünya sıralamasında 6. sıraya yerleşmesini bekliyoruz. Rakamlara bakıldığında, 2018 yılında da yüzde 22 artış ile 40 milyona yakın yabancı misafir ağırlayarak kendi rekorumuzu kırdık. Türkiye, 2018 yılında misafir sayısındaki artış oranına göre dünya turizminde yaşanan yüzde 6 büyümenin 3 katından fazla artış yakaladı. Elde ettiğimiz 29,5 milyar turizm gelirinden, turizm giderini çıkardığımızda net turizm geliri yaklaşık 25 milyar dolar oldu. Bu rakamla turizm, Türkiye’nin dış ticaret açığının yüzde 45’ini tek başına kapatmış oldu. Dolayısıyla turizm, tüm sektörün çabalarıyla bugün hiç olmadığı kadar iyi bir noktaya ulaştı. Biz birlik olarak sektörü daha yukarılara taşımak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.