Kredi kartı kullananlar dikkat! Kart faizleri artacak mı ? gözler o toplantıda

Kredi kartı kullananlar dikkat! Kart faizleri artacak mı ? gözler o toplantıda
Kredi kartı kullanıcılarını üzen haber! Kartları birden kapatmak isteyeceksiniz! Kredi kartı faizleri artacak mı? Kredi kartı faizleri ne kadar olacak? O tarihe dikkat! İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin heyecanla beklediği 26 Ekim tarihi yaklaşıyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı bu tarihte açıklanacak. Anketler, Merkez'in faiz artıracağı öngörüsünde bulunuyor. Bu kararın doğrudan etkileneceği alanlardan biri de vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen kredi kartları.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMI YAPACAK MI?

Merkez Bankası'nın beşinci kez faiz artırımı yapması bekleniyor. Ekonomistler, artışın 250 ila 500 baz puan arasında olabileceğini öngörüyor. Ancak asıl merak edilen, politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa, bu kredi kartı faizlerini nasıl etkileyecek?

KREDİ KARTI FAİZİ NE KADAR OLACAK?

Eğer politika faizi yüzde 32.5'e çıkarılırsa, referans faiz yüzde 2.94 olacak. Bu durumda kredi kartı faizi yüzde 3.49, kredi kartı gecikme faizi yüzde 3.79'a yükselecek. Nakit çekimlerdeki faiz ise yüzde 4.25 olacak.

Eğer politika faizi yüzde 35'e yükselirse, referans faiz yüzde 3.17'ye çıkacak. Bu durumda kredi kartı faizi yüzde 3.72, kredi kartı gecikme faizi yüzde 4.02 olacak. Nakit çekimlerde uygulanacak aylık faiz yüzde 4.48'e ulaşacak.

Faizlerdeki olası artış, vatandaşların mali dengesini doğrudan etkileyecek. Şimdi gözler, Merkez Bankası'nın açıklamasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.