Karakaş: Türkiye'nin Otomobili'nin GSMH'ye katkısı 50 milyar avro olaca

Karakaş: Türkiye'nin Otomobili'nin GSMH'ye katkısı 50 milyar avro olaca
TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, 'Projemizin harekete geçireceği ekosistemin Gayrisafi Milli Hasıla'ya katkısı 50 milyar avro, cari açığa olumlu katkısı 7 milyar avro ve istihdama katkısı ise yaklaşık 20 bin kişi olacaktır.' dedi.

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGGÜst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "Projemizin harekete geçireceği ekosistemin 15 yıl içinde Gayrisafi Milli Hasıla"ya katkısı 50 milyar avro, cari açığa olumlu katkısı 7 milyar avro ve istihdama katkısı ise doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin kişi olacaktır." dedi.

Karakaş, Uludağ Ekonomi Zirvesi"nde, Martaş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Cem Baver Özalp moderatörlüğündeki "Mobilite Ekosisteminin Geleceği" oturumunda yaptığı konuşmada, mobilite ekosistemine ilişkin mega trendlerin tetiklediği üç boyutta değişimler olduğunu söyledi. Bu değişimlerin otomobilin teknolojik boyutundakiler, sosyal hayattakiler, kanun yapıcıların ve devletlerin tutundukları trendler olduğunu belirten Karakaş, şöyle devam etti:

"Batarya teknolojisi ile elektrik motorlarındaki gelişmelerle elektrikli araçların alınabilir hale gelmesi, ciddi bir şekilde içten yanmalı araçlara alternatif oluşturuyor. Çevre bilincinin gelişmesi ve emisyon kanunlarının da baskısıyla bu süreç hızlanıyor. O nedenle biz çok kısa bir sürede elektrikli araçların içten yanmalı araçların yerine geçeceğine inanıyoruz."

Otonom sürüşün önemine değinen Karakaş, "Otonom sürüş, sensör teknolojisindeki gelişme ve dijitalleşmedeki gelişmeyle birleştiğinde otomobili çok farklı bir konuma büründürüyor. Evde, işte ne yapabiliyorsak arabamızda da yapabileceğiz çünkü otomobile sürmek içi odaklanmayacağız. Biz, bunu "otomobilin bir yaşam alanına dönüşmesi" olarak tanımlıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.