e-Fatura ve e-Arşiv'in İşletmelere Tasarruf Katkısı, 2015'te 500 Milyon TL'yi Bulacak

e-Fatura ve e-Arşiv'in İşletmelere Tasarruf Katkısı, 2015'te 500 Milyon TL'yi Bulacak
e-Fatura sistemine Ocak ayı itibariyle geçiş yapan 20 bine yakın mükellef şirket, kâğıt fatura yerine e-Fatura kullanıyor.

e-Fatura’nın ardından; e-Arşiv, e-Defter gibi diğer i-Dönüşüm projeleri de hızla hayata geçmeye başladı. Kağıt bir faturanın; baskı, kargo, saklama ve personel maliyeti 2 TL’yi buluyor. Bu süreçlerin elektronik ortama geçmesiyle de, işletmelerin maliyetleri tarihe karışıyor.  

 

e-Fatura’nın ardından e-Arşiv, e-Defter gibi diğer i-Dönüşüm süreçlerinin yolda olduğunu kaydeden Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder,  şunları söyledi:

 

“e-Fatura sisteminde, aylık 10 milyona yakın fatura dolaşıyor. Bunun, e-Fatura mükellefi olan 20 bine yakın işletmedeki tasarruf oranı, ayda 20 milyon TL’yi buluyor. Hemen ardından gelecek e-Arşiv ile birlikte, sistemdeki fatura sayısı ortalama 10 kat artabilecektir. Özetle; e-Fatura ve e-Arşiv ile 2015 yılında sistemde dolaşacak 250 milyon Elektronik Fatura ile; şirketlerin 500 milyon TL’ye yakın tasarruf yapacağı öngörülüyor” dedi. 

 

MERSİS, ESBİS, HKS ve Ar-Ge projeleri,

verileri tek çatı altında buluşturuyor

 

Ülkemiz ticari hayatının merkezinde yer alan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS); Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi (ESBİS); Hal Kayıt Sistemi (HKS); Ar-Ge portalı projeleri ile verilerin tek çatı altında toplanmaya başladığını anlatan Mehmet Önder, şunları kaydetti: 

 

“Uyumsoft’un hayata geçirdiği MERSİS, ESBİS, HKS ve Ar-Ge portalı projeleri ile veriler tek çatı altında toplanıyor. MERSİS ile 1,5 milyon gerçek ve 1,5 milyon tüzel kişi işletmeni verisi; ESBİS ile 1,4 milyon esnafın verisi; HKS ile 3,5 milyon çiftçi, 25 bin perakende noktası ve 900 toptancının verisi;  Ar-Ge portalı ile 6 bin ar-ge projesi toplandı, izleniyor, yönetiliyor. Bu verilerin üzerinden, ekonomik modeller, rekabet stratejileri, satın alma vb gibi süreçler hayata geçirilmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.