ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

YENİ TAKIM BÖYLE Mİ OYNAR?

Rakip Gaziantep Futbol Klübü.....Depremden darbe yemiş, ligden çekilmiş ve ayağa kalkmaya çalışıyorlar. Bir kaç önemli fubolcunun dışında vasat bir takım. Üstelik yeni bir teknik direktörleri var. Dahası psikolojik olarak futbolcularının bilinç altında ister istemez yine deprem yaşar mıyız durumu varken, Fenerbahçe’ye hem de bir eksikle mükemmel kafa tuttular. Tebrik etmek gerekiyor.

Ev sahibi Fenerbahçe Spor klübü.....Finansal Fair Play uygulamasının rafa kalkmasıyla başkanının göreve geldiğinden bu yana yapmak isteyipde bir türlü yapamadığı transferlerin yapılmasıyla yepyeni bir kadro kuran ligimizin kalbur üstü takımlarından bir tanesi.

İsmail Kartal.....Kendi deyimiyle camianın evladı. Fener’in ne zaman başı sıkışsa, klübün imdadına yetişen, ben de dahil bir çoklarımızın beğendiği bir teknik adam.

Ancak ve Fakat.....

Bu kadar transfer yapılmasını ve oyuncu tercihlerini yönetimle istişare ederken, Galatasaray Muslera örneği yıllardır yaşanırken, kendi başkanına, sportif direktörüne, transferden sorumlu yöneticilerine hala daha yabancı bir kaleci transferinin yapılmasında sakin kalmasının nasıl bir anlamı olabilir? Neden kaleyi iyi bir yabancı kaleciye teslim etme konusunda yönetimine ısrarcı olmamaktadır? Fiziken sahada olan ancak aklen sahada olmayan Altay niçin tercih edilmektedir? Geçen sezonun son haftalarında oynayan, kupa finalinde görev alan pek tabii Altay’a göre kafaca daha sağlıklı olan İrfan neden hala yedek soyunmaktadır?

Ligin ilk maçında İsmail Kartal fena halde sınıfta kalmıştır. Takımı, 10 futbolcuyla oynayan Gaziantep’e karşı vasat altı oynamıştır. Mert Hakan ısrarı, İrfan Can’ın bir türlü 8 ve 10 numaralı pozisyonlarda görev almaması, Szmanski’nin oyundan alınması, orta sahayı kalabalık tutmak varken çift santrafora dönülmesi, Mert Müldür varken Oosterwolde’nin oyuna alınması tecrübesi az bir teknik adamın vereceği kararlardır. Takım da hoca da kendine çeki düzen vermelidir. İlk maçdan alınacak ders budur.

Ligin ilk karşılaşmasının alkışları kanımca Dzeko’nun hakkıdır. Doksanıncı dakikada bile defansına yardım eden, orta sahada rakibine baskı yapan Bosnalı oyuncu net vuruş yapan golcü karakteriyle takımının penaltıcısı olmayı da fazlasıyla hak etmektedir diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi