YENİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN
Sevgili dostlar, iki haftalık tatil ve dinlenmenin ardından sizlerle yeniden buluşmak ne kadar güzel.
Tatil dönüşü ülkemizi önemle etkileyen bir gündemi masamızda hazır bulmak da güzel.. Bu gündem hepimizin bildiği üzere, içinde bulunduğumuz konum itibarıyla başka ülkelerden çok daha fazla önemle ele almamız gereken okulların açılması dolayısıyla ilim irfanla ilgili.
Ülkemizde 2016-2017 verilerine göre toplam 62.250 okulda, 17.319.433 öğrenci öğrenim görmüş ve bu eğitimde özverili çalışmalarıyla 1.005.380 öğretmen görev almıştır. Her yeni öğretim yılında bu sayının giderek çok daha fazla olacağına şüphe yoktur.
Her yıl öğrenci sayısında meydana gelen artışa paralel olarak öğretmen sayısında, okul ve derslik sayısında artışlar olmakta ve öğretmenlerin gelirlerini de kapsayacak şekilde eğitime olan yatırımın her geçen yıl artarak devam etmesi, öngörülen başarının sağlanmasında olumlu etkenler olarak görülmektedir
Değerli okurlar ilk bakışta hayli yüksek gibi görünen bu rakamlara ulaşmış olmamıza rağmen ülke nüfusuyla kıyaslandığında ürkütücü bir istatistik sonucun karşımızda durduğunu görmekteyiz. TÜİK ( Türkiye İstatistik Kurumu ) verisine göre halen 2.663.000 kişinin okuma yazma bilmemesi toplumun eğitim seviyesini aşağılara çekmekte ve Dünya’daki medeni ülkeler seviyesine ulaşmamızı geciktirmektedir.
Bırakın lise düzeyini üniversite lisans seviyesinin bile yeterli olmadığı ileri düzeyde ülkelerin bulunduğu bir çağda, ülkemizde halen okuma yazma bilmeyen 2.663.000 insan her ne kadar bedeni güce dayalı çalışabilse dahi hayatını yalnızca yemek ve içmekle geçirmesi kaçınılmazdır. En azından kendisi için bile verimli ve üst düzey bir yaşam seviyesi tutturması hayalden öteye gidemez. Üretime katkısı söz konusu değildir.
Dünya konjoktürel yapısı içerisinde hiç bitmeyen ilim yarışı ve her konunun temelini oluşturan eğitim ve öğretim hepimizin gelişmesine, ilerlemesine ve uygarlık düzeyinin yükselmesine sayısız katkı sağlıyor.
Bu çaba ve çalışmalar yalnızca bilgi olarak değil, aslında ve daha önemlisi eğitim olarak insanların kişiliği, başkalarıyla iletişimi ve dolayısıyla toplumun kültürel ve davranış biçiminde de olumlu yapısal değişiklikler sağlamaktadır.
Eğitimin ve dolayısıyla öğretimin bir insan hayatının her döneminde ne denli etkili olduğunu bilgi, kültür ve erdemle yoğurulmuş başarıları gözlemleyerek anlayabiliyoruz..
Günümüzde medeni ülkeler başarı düzeylerinin yüksek oluşunu eğitim ve öğretime verdikleri tavizsiz öneme borçlular. Değilse zamanımızın yüksek teknoloji ve refah seviyesine ulaşmaları mümkün olamazdı.
Okuma yazma bilmemekten söz edilmesinin dahi mümkün olmadığı çağımızda, kültür yuvası okullarımızdaki eğitim seviyelerinin üst düzeylere çıkarılarak örnek bireyler yetiştirilmesinde fedakar öğretmenlerimizden çok şey bekliyoruz..
Ve de yeni bir öğretim yılı başlarken çocuklarımıza verdikleri ve verecekleri emekleri için şimdiden şükran ve teşekkürlerimizi bildiriyoruz.
Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçtikleri için alkışlıyoruz…
Esen kalın.