SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

TAKDİR ve TEHDİT

A'raf 181.Ayet): Bizim yarattıklarımız arasında, HAKK'I gösteren, Onunla ADALETİ sağlayan "bir TOPLULUK" vardır.

A'raf 182.Ayet): Ayetlerimizi YALANLAYALARA gelince, biz onları bilemeyecekleri taraftan azar-azar HELÂK edeceğiz.

A'raf 183.Ayet:)Ben onlara SÜRE veririm. Şüphesiz benim PLÂNIM çok SERTTİR.

Kâinatın sahibi Allah'u Teğâla: Hakk'ı gösterip, Onunla Adaleti sağlayan bir topluluğun varlığından bahsederek adeta takdirle bize sunuyor. Diğer tarafta AYETLERİ kaale almayıp yalanlayanlara süre verdiğini, İman edip gereğini yerine getirmeyenlerin ise, Sert bir plân içerisinde  HELÂK edileceklerinin mesajını veriyor. Demek ki, yaratılan hiç bir kul, Allah'ın ARZINDA kafasına göre hareket edemez.

Tâlâk 3.Ayet)te......."Allah her şey için bir ÖLÇÜ koymuştur." Ayeti gereği, herkes Allah'ın düzeni içerisinde, onun koyduğu ilkeler doğrultusunda hareket etmelidir. Hiç kimse kendi arzularına göre hareket ederek ben yaptım oldu dememelidir. Arzu ve isteklerine göre konuşmamalı, duyulması gerekeni duymalı, görülmesi gerekeni görmeli, ASİLİK içerisinde boş işlerle uğraşmamalıdır. Huzur sistemi olan BARIŞ(İSLÂM) düzeninin yara almasına vesile olabilecek davranışlardan şiddetle kaçınılmalıdır. Muhtemel hatalarının önü kesilmelidir.

Kardeşlik zeminini kayganlaştıracak, gönüllerde yara açılmasına vesile olacak her iş, sonunda herkesin ENKAZ altına kalarak, İMHASINA sebep olabilir. Bilmeliyiz ki Allah'a KUL olmak insan için en önemli görevdir ve SORUMLULUK gerektirir. Allah Ayetlerini kulları uygulasınlar diye gönderdi. Akıllı kul, bütün  Arzu ve istekleriyle kendi arasına kuvvetli SET çekerek, bütün uzuvlarıyla en yakından en  uzağa kadar İnsanlığa FAYDASI dokunacak şekilde Çalışmalar içerisinde olmalıdır. Temel ölçü: "Allah ne diyorsa O"dur. Hareket alanı O'na göre genişletilmeli veya daraltılmalıdır.

Allah'a kul olan herkes, O'na yaklaşabilmek, Yakın olabilmek için gerekirse İmanını teraziye çıkarıp imtihana tabi tutmalıdır. İbrahim olmada, Yusuf olabilmede ne durumdadır. Nefse hoş gelen bir çok dünya haz ve menfaatlerinin karanlıklarına gömülerek, Allah'ı unutma gafletine düşmeden, markamız olan İBADETLERİN sahih ve Salih amellerle donatılması elzemdir.

Allah'ım, bizleri şeytanın uyuşturucu iğnelerinden koru. Merhametinle karakterimizi senin istediğin şekle çek. Razı olduğun kullarının arasına ilhak et. Amim. Amin. Amin...

Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi