SOSYAL SORUMLULUK
Sevgili dostlar, her ne kadar dikkatleri başka yöne çevirip moral arası vermeye çalışıyorsak da Koronavirüs’ün (Covid-19) neden olduğu sağlık sorunu gündemin baş köşesini meşgul etmeye devam ediyor.
Yalnızca ülkemizin değil, bütün Dünya’nın şu anda içinde bulunduğu durum nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ - WHO ) tarafından PANDEMI (Eski Yunanca Pan = Tüm ve Demos = İnsanlar ) ilan edilmesi, ilk kez karşılaşılmış ve dolayısıyla da henüz herhangi bir aşı ya da ilacının olmadığını ifade etmektedir. Ayrıca insandan insana kolayca bulaşması ve tehlikeli olması nedeniyle de pandemi niteliği bulunmakta.
Geçmişte; 1918 yılında Dünya’yı etkisi altına alan İspanyol Gribi, 1957 yılında Asya Gribi, 1968 yılında ise Hong Kong Gribi insanlık için büyük tehlike arz eden bu klasmanda salgın hastalıklar olarak kayıtlarda bulunmaktadır.
İlk insandan günümüze değin insanoğlunun yaşamı, farkında olmasak dahi en basitinden en karmaşık olanlarına kadar bilgi temeline dayalı olarak süregelmektedir.
İlk çağlardan başlayarak avlanmak için taşlardan yapılma aletlere ihtiyacı olduğunu fark etmesiyle başlayan bilgi ihtiyacı insanları günümüzde Atomik Kuvvet Mikroskobunu bulmaya, atomun parçalanmasına, Mars’a uzay aracı gönderme noktasına getirmiştir.
Evrenin boyutlarını göz önünde bulundurarak araştırmak ve keşfetmek sonsuzluğunun farkına varan insanoğlu artık sıfır hatayla işlem yapan yapay zekanın da ötesine gitmeye çalışmaktadır. (Rakibiniz bilgisayar olarak satranç oynamanızı öneririm.)
Bütün bu çalışma ve araştırmalar günümüzde tarımdan sağlığa, teknolojiye kadar pek çok alanda insan hayatının en temel gereksinimlerine yanıt verebilecek düzeyde sürmekte ve sonuçları en kısa sürede insanların kullanımına sunulmaktadır.
Şu anda müthiş olarak nitelendireceğimiz bu araştırmalar belki yüzyıllar sonra çok basit araştırmalar olarak görülecek ve kim bilir aklımıza dahi gelmeyen nice yeni araştırmalar ve sonuçları insanoğlunun ufkunda bambaşka bir geleceği hazırlayacak.
Değerli okurlar, insanlığın karşı karşıya olduğu Koronavirüs, agresif olarak nitelendirebileceğimiz bulaşıcı özelliğiyle seyrine devam etse de, gerek ülkemizde gerekse Dünya üzerinde bu soruna karşı tedavi yöntemleri geliştirebilecek düzeyde pek çok bilim insanı araştırma ve çalışmalarına bütün hızıyla devam etmekteler.
Henüz kesinleşen hiçbir tedavi yöntemi bulunamamış olmasına rağmen sağlık çalışanlarımızın çabalarıyla Dünya genelinde şimdiden 600.006, Ülkemizde ise 10.453 ( 19. Nisan.2020) hasta iyileşmiş durumda .
İnsanlık, zekası ve çalışması sayesinde ilk insandan bu yana kendisi için tehdit oluşturan karşılaştığı çok daha tehlikeli durumları savuşturmayı başarmıştır. Hiç şüpheniz olmasın Koronavirüs salgınını önlemeyi de başaracaktır.
Araştırmaların çokluğu ve hızı kısa sürede sevindirici sonuca ulaşılacağına işaret etmektedir.
Kendimize güvenelim…
Bu vesileyle konulan kurallara uymak, başarı çıtasının yükselmesinde büyük önem arz etmekte…
Esen kalın.