SİYÂSİ GÜÇ
Siyasî güç yozlaşmaya neden olmamaktadır ama insanın içindeki mevcut olan yozlaşmanın dışavurumuna fırsat tanımaktadır.
Siyasî güç düşkünü kişi fırsat kokmamakta ve iktidar da bu fırsatı onun önüne koymaktadır. Siyasete ilgi duyan kişilerin çoğu siyasi güç peşindedir. Onlar sloganlarla siyasî alana adım atar ama siyasi güç ele geçirilince çirkin eylemler ortaya çıkabilir.
Aşağılık kompleksine tutulan siyasi güç düşkünleri kendi bencil isteklerini halka yaymaya çalıştı ve böylece sağlıksız toplumlar ortaya çıktı.
Aşağılık duygusunu gidermek için siyasî güç düşkünü insanlar herkese hükmetmeye çalıştı ve egosal eylemlerle çökmeye başladılar. Aşağılık duygusundan kurtulamadılar ve çektikleri acılar yüzünden de her şey yerle bir oldu.
Siyasî bir devrimci Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim ve Farkındalık çalışmaları ile fedakar ve çok iyi insan olabilir . Ama içinde iktidar hırsı varsa yozlaşma da arkasından gelir. İktidara o kişi geldiğinde yozlaşma tohumları atılmış olur.
Kişinin çöküşü hemen olmaz, zaman alır. Siyasî yozlaşmanın özelliği şudur, kişi kendisini gitgide yozlaştığını hissetmez ama çevredekiler onun yavaş yavaş kötüye gittiğini farkeder. Uyarılar olur ama siyasi devrimci umursamaz. Yozlaşma devam eder ve kişinin egosu şişmeye devam eder. Şişen ego onu kör eder ve farkındalık düşer.
Siyasî iktidardan yararlanmak isteyen kişiler çıkarları uğruna siyasi devrimciyi övmeye başlar. Böylece siyasi yozlaşma devam eder. Bu kişi dünyanın en iyi insani olabilir ama eğer siyasi iktidara gelirse en kötü insan olacaktır!
Dünya Değişim Akademisi Değişim Sanatı aracılığıyla içsel simya sayesinde bu kişiyi dönüştürür ve hem kendisi hem de toplum için yararlı bir birey yapar.