CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

MERDİVEN KAÇ BASAMAK ?

Sevgili dostlar, yaşadığımız sürede umut etmek elbette güzeldir ve insanı geleceğe taşmakta itici güç ile gayret oluşturur. Hayatı anlamlandıran bir amaç olarak günleri, ayları renklendirir, yaşamak keyfi ve hazzı verir. Her gün bir yerlerden yeniden başlamak ve hedefe koştuğunu, yaklaştığını görmek yaşamak azminin en önemli etkenidir.

Böyle bir yolu yürürken, geçmişten ders alarak deneyimlerden yararlanmak önemli olmakla birlikte, çaba gösterilmesine rağmen bazen başarılı olamamak da hayatın şartları içinde olağandır. Çünkü sonucu elde etmekteki bazı püf noktaları gözden kaçabilir. 

Hatadan dönmek ve onu telafi etmek başarıya odaklanmak oranında mümkün olsa bile yine de istenilen sonuç alınamıyorsa, başka olumlu yollar denemek veya o işten vazgeçerek başka alanlara yönelmek en mantıklı karar olmalıdır. Çünkü ancak bu şekilde daha fazla başarısız olmayı önlemek mümkün olabilir. 

Değilse her şeyden önce harcanan zamana yazık olur… 

Aralanan kapılardan ışık görünmüyorsa ilerlemek isteği ve hevesi olsa bile, arzulanan şeylerin hep ve bir anda olmasını, gerçekleşmesini beklemek hayalcilik olur.

Sıradan yöntemler yerine tam anlamıyla hakkını vererek çeşitlendirilmiş zengin bir çalışma sistemi başarmanın yolunu açan anahtar görevi yapabilir.

Kaldı ki, eğer hedef üstün başarı olarak belirlenmişse, o zirveye ulaşmak için çıkılması gereken merdiven basamaklarının olduğu da peşinen kabul ve göze alınmış olmalıdır.

Değerli okurlar, büyük başarıların söz konusu olması halinde, yalnızca basamakların üçünü beşini çıkmış olmanın biraz yol almak dışında çok fazla bir anlam ifade etmediğini belirtelim. Çünkü zirvenin amaçlanması halinde, ancak o zaman en üst basamağa çıkmış olmak başarının olağan akışı içinde yer alır ve o takdirde her bir basamakta elde edilen zincirleme başarıdan söz edilebilir…

Yarı yoldaki küçük başarılarla avunmak yerine merdivenin basamaklarını hesap etmenin başarıya giden yolda önemli bir kılavuz olacağı açıktır…

Ve de bilgi, azim ve hırsla inanmak onun temelidir.

Esen kalın.                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEVDET TÜTÜNCÜ Arşivi