SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

KUR'AN EKRANINDAN-4 KULLARA HİTAP

Maide 8.Ayet)teki İlkelerden ŞAHİTLİK: Haksızlıklar sonucu NIZALARIN oluştuğu her yerde, ADALETİN herkes için uygulanır hale gelmesi, Haklının Hakkının sahibine teslim edilmesi için herkesin severek, isteyerek yapması gereken KUR'AN'I  bir ilkesel tutum ve insanlık vazifesidir.

Nisa 135.Ayet)Ey İMAN edenler! Adaleti yerine getiren ve kendiniz, anne-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için  ŞAHİTLİK eden kimseler olunuz. Çünkü zengin de olsa ,fakir de olsa Allah ikisine de yakındır. Nefsin arzusuna uyarak Adaletten uzaklaşmayın. Eğer dilinizi eğip bükerseniz veya çekinirseniz şüphe yok ki Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

Ankebut 52.Ayet) De ki; Benimle sizin aranızda  ŞAHİT olarak Allah yeter.

Arabuluculuk, yatıştırıcılık, yanlışları düzeltmek için çalışanlar, Doğru ŞAHİTLİK yapanlar Allah'ın sevdiği kullardır. Yıkıcılık, parçalayıcılık, kışkırtıcılık ve yalnış ŞAHİTLİK yapan Canavar ruhlu insanları ise hiç sevmez. Müslümanların temel görevi, kardeşler arası BARIŞIN sağlanması, Sulhun oluşması için gerekli çabayı sarfetmesidir. Doğru yol, İstikamet üzere yürümenin önemli yönü de budur. Müslüman, kardeşler arası nizaların giderilip, kuvvetli bir yapının oluşmasında TUTKAL vazifesi gören kişi olmalıdır.

ŞAHİTLİK yapanlar, doğru söyleyerek, olayın bildiği her yönünü ortaya koyarak Adaleti  sağlamalıdırlar. Hakkın yerli yerine konulması çok önemlidir huzur ve barış için. Nefsi kin, kıskançlık veya başka argümanlarla ZULME yol açacak her şeyden sakınmalıdırlar. İyilikle kötülüğün Muhakkak ayrılacağı (Yevm'ül fasl)Azap ve Mükafat gününün unutulmaması gerekir. Müslümanlar emirleri yalnızca Allah'tan ve Peygamber'inden alırlar. Şeytandan emir alacak duruma düşmekten şiddetle sakınarak, Onunla aynı azaba ortak olmamalıdır.

Doğru ŞAHİTLİK eden her Müslüman ,Allah'ın kendisine verdiği her türlü nimetin, büyük bir İKRÂM olduğu bilinciyle hareket ederek, İmtihan  yeri olan dünya yurdunda Cennete girebilmenin yolunu aramalıdır. Nefse hoş gelen şeylerle CEHENNEMİN yolları, Nefsin hoşlanmadığı şeylerle CENNETİN yolları çevrilmiştir. Son derece dikkatli olmak gerekir. DERK-İ SEKA(İmansız bir şekilde  kötü sona) varmamak için, her daim Allah'ın Rızasına uygun yollar takip edilmeli, İşler için aynı yol takip edilmeli, her daim Allah'ın merhametine sığınılacak halde olunulmalıdır.

Yasin 60.ve 61.Ayetler)Ey Adem oğulları! Ben size, ŞEYTANA kulluk etmeyin o size açık bir düşmandır,/Bana kulluk edin, Doğru yol budur, demedim mi?

Ankebut 45.Ayet) Sana vahyedilen kitabı güzel güzel oku ve Namazı kıl. Muhakkak ki, Sahih Namaz    insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı zikretmek elbette büyük iştir. Allah yaptıklarınızı bilir.

Demek ki, Kuran'ı Kerim güzel güzel, yavaş yavaş okunulmalı. Düşünerek anlamıyla hemhal olunmalı, Allah'ın huzurunda, O'nunla konuşuyormuş, Emirlerini dinleyip mesajını alıyormuş, Özümseyerek, sakınılması gereken her şeyden sakınarak, Tam bir teslimiyet ve istikamet üzerine, yapılması gereken her şeyin yapılması elzem bir davranıştır. NAMAZINI sahih kılarak Allah'ın  bütün İLKE,HÜKÜM ve koyduğu SINIRLARI eksiksiz yerine getirerek, kulluk vazifesini yapmaya gayret etmelidir. Bu denli kararlı bir DAVRANIŞ, akla gelecek her türlü yalnışlıklar, kötülükler ve olumsuzlukların belini kökünden kırar.

Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar Allah'a emanet olunuz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi