MEHMET AYCAN

MEHMET AYCAN

CHP’YE YAZIK OLUYOR -2-

YENİ PARTİ

Baykal muhaliflerinin örgütlendikleri parti Yeni Parti Tuncay Özkan önderliğinde 27 Haziran 2008’de kuruldu. Özkan, Haziran 2011 seçimlerinde İstanbul 1. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Kılıçdaroğlu'nun davetiyle geldiği  CHP’de milletvekilliği sıfatını sürdürüyor.

HALKIN YÜKSELİŞİ PARTİSİ

2002 seçimlerinde CHP’den İstanbul Milletvekili seçilen Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, ayrılarak 16 Şubat 2005’te HYP’yi kurmuştur. 2007 seçimlerinde yüzde 0,51, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 0,02 oy alarak siyaseten intihar etti..

ANADOLU PARTİSİ

CHP Ankara Milletvekili ve YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan, talepleri yerine getirilmeyince  CHP’den istifa ederek, 14 Kasım 2014'te Anadolu Partisi’ni kurdu..7 Haziran 2015 seçimlerinde beklenenin çok altında oy alan (27 bin 642 oy, yüzde 0,06) parti Aralık 2015’te feshedilerek siyaset çöplüğünde yer aldı.

YENİLİK PARTİSİ

Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirileri nedeniyle 20 Kasım 2018’de CHP’den ihraç edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın genel başkanlığında kurulan Yenilik Partisi siyasal yaşama 20 Temmuz 2020’de merhaba dedi. Şu anda varlığı hissedilmiyor.

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ

2019 yerel seçimlerinde Şişli’den belediye başkan adayı gösterilmeyince CHP’den istifa edip DSP’ye geçen ve seçimi kazanamayan Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi Aralık 2020’de kuruldu. Sarıgül’de bir varlık gösteremeyince CHP’ye geri döndü ve şimdi Kılıçdaroğlu’nun en ateşli savunucusu.

VE İNCE…

CHP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için siyaset arenasına sürdüğü Muharrem İnce seçimi kazanamayınca Kılıçdaroğlu’nun makamına göz dikti. Sonra partiden  istifa edip Memleket Partisi’ni kurdu. Son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak vede partisi adeta (0) çekti. İnce halen siyaset sahnesinde var olmaya çalışıyor… İnce Aday yapılınca “Bir daha  Kılıçdaroğlu'na muhalefet etmem” diye konuşmuştu.

Görüldüğü gibi CHP anaç bir parti olarak adeta kendi içindeki muhalefetle uğraşmaktan iktidarla muhalefet etmeyi başaramıyor…

Bu kez de İmamoğlu’nun başını çektiği “Değişim Hareketi” partiyi yine içine kapattı..

İmamoğlu’nun Oksijen gazetesinde yayınlanan manifestosu’nda. “2019 yerel seçimlerinde özelde İstanbul’da yakalanan siyasi başarının bir “toplumsal dönüşüm” talebinin habercisi olduğu varsayıyor.

Gerçekten öyle mi?

(Devam edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET AYCAN Arşivi