CEMAL KARABAŞ

CEMAL KARABAŞ

BU SEFER DELDİ GEÇTİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın  daha önce ; teğet geçecek dediği  enflasyon, bu sefer her tarafımızı  delip  geçmiş  bulunuyor!

Mendebur, bu sefer ortalığı savaş alanına çevirirken ne üstte kaldı ne başta !  Geçen sene bu zamanlar  kilosunu  beş liraya aldığımız domates, bu sene yirmi- yirmibeş lira oldu. 

Felaketin önce söylentisi,  sonra kendisi gelmişti . Bu sefer de teğet geçecek sanıyorduk. Yanılmışız. Bir gece  ansızın bir eşkıya ,   bir hırsız gibi, bir terörist gibi  geldi  canımıza okudu.. Sabah kalktığımızda soframızın gene  fakirleşmiş olduğunu gördük. 

Mesela geçen sene bu zamanlar cebimizdeki bir  yirmi Türk lirasıyla   dört kilo  domates alırken, şimdi   bu  parayla şimdi ancak  bir kilo domates alabiliyoruz. Baktık paranın üzerindeki resmin beti benzi kalmamış.  

Kısacası bugün  düne göre dört kat daha fakirleştik.

Tabi aramızda zenginleşenler de oldu. Bu aziz vatanın mübarek toprakları üzerinde    yetişen  domates, biber , hıyar ve patlıcanı , ucuzlamasın diye  daha tarlada iken  imha eden küçük bir azınlık  dışarıdaki petrol baronları ile kavli karar etti kat be kat zengin oldular. 

 Bu mutlu azınlığımız sırtımızdan  zenginleşmeye devam ediyor ! Mevzuat buna engel değil.

Fakirlik ayıp değil  ama  halinden şikayet edip de harekete geçmemek  de ayıp.  

 Sayın Cumhurbaşkanımız da bir zamanlar fakir bir ailenin çocuğuydu. Belki pantolu yamalı   , yırtık ayakkabıyla  top koşturmuşdu. Belki sofradaki payı onu ancak yaşatacak kadardı. 

Çalıştı, çırpındı, okudu.  Kader de yazısını yazdı; kul hakkına girmeden yaşamak oldu düsturu. Ana ata hakkına riayetle bu  millete lider oldu.

Nice sıkıntılara karşı göğsünü  germiş olan bu kahraman  halk Allah’ın yardımıyla bu zor günleri de atlatacak. Buna inanan  halk  türlü fedakarlığa katlanıyor, yemiyor içmiyor, çocuğunu okutuyor, vatani korusun diye askere gönderiyor. Dünyanın daha yaşanabilir olması için büyük haklı savaşa sessizce hazırlanıyor. Tedbir kuldan başarı Allah'tandır.

Şimdi bu halk, sayın Cumhurbaşkanından, helal haram demeyip  kul hakkına girenlerden hakkını almasını, ucuzlamasın diye domates, biberi, hıyarı  tarlada imha eden hıyarları durdurulmasını talep ediyor. Çoluk çocuğuyla bu vatanı namus ve haysiyetiyle koruyanlar bu zor zamanda  devletten tasarrufa gitmesini, makam arabalarının yollardan çekilmesini, özel sekreter, başkanlardan, başkan yardımcılarından, yardımcılarının yardımcılarından arındırılarak   devletin sadeleştirilmesini, vergilerin  adil olmasını , adaletin hızla gerçekleştirilmesi için tedbir talep ediyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEMAL KARABAŞ Arşivi