TKP adres gösterdi

TKP adres gösterdi
Türkiye Komünist Partisi, bu sabah İstanbul’da birçok noktaya “TKP gelir, her şey değişir” sloganının yer aldığı pankartlar astı. Geçtiğimiz günlerde iktidara geldiğinde 1 hafta içinde yapacaklarını madde madde sıralayan parti, bu başlıklarda mesajlarını önemli noktalara astığı pankartlarıyla duyurdu.

Pankartların asıldığı yerler arasında Galata Köprüsü, Haydarpaşa Garı, Sağlık Bakanı'nın sahibi olduğu Medipol Hastanesi, özelleştirilen Tüpraş, çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı Yurdu, deprem sonrası skandallarıyla gündeme gelen Kızılay binası ve TÜSİAD gibi noktalar yer alıyor.

'Bu kenti asıl sahiplerine, emekçilere kazandıracağız'

İlk olarak Galata Köprüsü'ne asılan ve "Bu kenti asıl sahiplerine, emekçilere kazandıracağız" sloganının yer aldığı pankartı sosyal medya hesaplarından paylaşan TKP, paylaşımında "Sözümüz söz! Laik, eşitlikçi, bağımsız, egemen ve refah içinde bir ülke kuracağız. Bugün İstanbul’u güzelleştireceğiz, yarın tüm ülkeyi" ifadelerini kullandı.

'Yağmalanan tarihimizi hırsızlardan geri alacağız'

TKP’nin Haydarpaşa’ya astığı pankartta, "Yağmalanan tarihimizi geri alacağız", Koşuyolu Medipol Hastanesi önüne astığı pankartta "Bütün özel hastaneleri kamulaştıracağız", Ensar Vakfı İcadiye Kız Öğrenci Yurdu duvarına asılan pankartta “Çocukları tarikat ve cemaatlerden kurtaracağız”, Şişli'deki Tüpraş Genel Müdürlük karşısına astığı pankartta "Tüpraş'ı devletleştireceğiz", Beyoğlu TÜSİAD binası önüne asılan pankartta ise "Patron çetelerini dağıtacağız" sloganları yer alıyor.

Deprem sonrası bölgedeki yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak bir yana, çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay’a tepkiler sürerken, TKP Kadıköy’de bulunan Kızılay binası önüne astığı pankartla “Deprem fırsatçılarını yargılayacağız” dedi.

TKP barınma sorunuyla ilgili bir mesajın yer aldığı pankartını ise Fikirtepe'deki lüks konut inşaatına astı. “Emlak patronlarının evlerine el koyacağız” ifadeleri yer alan pankart TKP'nin sosyal medya hesaplarından "Bütün yurttaşlarımız insanca yaşayacakları konuta sahip olacaklar. Elektrik, su, doğalgaz, kent içi ulaşımı ücretsiz sağlayacağız" denilerek paylaşıldı.

'Açgözlülüğünüzle kararttığınız hayatların hesabını soracağız'

TKP ayrıca geçtiğimiz ay iş yerinde yaşadığı mobbing sonucu yaşamına son veren Efe Demir’in çalıştığı Yapı Kredi Genel Müdürlüğü binasının önüne de bir pankart astı. "Efe Demir'in hesabını soracağız!" ifadelerinin yer aldığı pankartı TKP, "Açgözlülüğünüzle kararttığınız hayatların hesabını soracağız" diyerek sosyal medya hesaplarından yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.