Ülkeye Temiz Siyaseti Getireceğiz

Ülkeye Temiz Siyaseti Getireceğiz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Kul hakkı yiyenleri sandıkta devirerek ülkeye temiz siyaseti getireceğiz' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkede, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenen mitingde, kul hakkı yiyenleri sandıkta devirerek ülkeye temiz siyaseti getireceklerini belirtti. 

Emekli, işçi, memur ve çiftçinin hakkını koruyacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

 "Çünkü biz halkın partisiyiz, çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi"yiz. Erdoğan buraya 4 Mart"ta gelmiş, arkadaşlar konuşmasını aktardılar. Burada ne işçi, ne emekli, ne çiftçi, ne esnaf, ne sanatkar ve ne de taşeron işçilikten söz etmiş. Şimdi ben Kırıkkale"nin vicdanına sesleniyorum. Ben ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak size namus sözü veriyorum, siyasette zenginleşmeyeceğim, halk zenginleşecek. Bakınız geçenlerde bir vatandaş demiş ki "bu kadar malı götürdü, gideyim bakayım bu ne anlatacak". Gitmiş mitinge şöyle bakmış cüzdan yok. Çalmışlar ama korkudan "hırsız var" diyemiyor. Dese dayak yiyecek. Onun unvanını herkes biliyor."

Kılıçdaroğlu, hayatı boyunca kul hakkı yiyenlerle mücadele ettiğini savundu.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) Kırıkkale"ye katkısına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, son 10 yılda şehir nüfusunun 106 bin eksildiğini dile getirdi.

Kırıkkale"nin göç veren bir kent haline geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Neden Kırıkkale bir emekliler şehri oldu, neden insan iş bulamaz hale geldi, neden işsizlik bu boyutlara çıktı? Sandığa giderken düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Ülkede, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk" şeklinde konuştu.

"Dünyada hangi başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro olur" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bunların tamamı yanlış, montajdır" diyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, montajsa ve ispat edersen hep beraber mücadele ederiz. Bir ülkenin başbakanına kimse iftira atmamalıdır. Eyvallah ama ben sordum, dedim ki "bunlar montajsa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kayıtlarını yayınla". Yayınladı mı? Türkiye"deki bütün telefon konuşmalarının kaydını TİB alır. Eğer Erdoğan namuslu bir adamsa, "bana iftira atıyorlar" diyorsa, o kayıtları yayınlasın. Defalarca çağrı yaptım, yayınlamıyor. Niye yayınlamıyor? Çünkü tamamı doğru. Ben de biliyorum o da biliyor" ifadelerini kullandı.

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) 18 Nisan 2013"te Başbakanın önüne 3 sayfalık bir rapor bıraktığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Rapor da diyor ki, "Reza Zarrab diye bir iş adamı var, senin bakanlarınla yakın ilişki içinde. Eğer bunlar duyularsa hükümet ciddi zarar görür. 18 Nisan 2013... Eğer yüreği varsa, namuslu adamsa, inkar eder mi etmez mi görürüz. Bugüne kadar inkar etmedi. Şunu söyledi, "bu raporu niye açıklıyorsunuz" Niye açıklamayalım. Biz vatanımızı, ülkemizi seviyoruz. 18 Nisan"dan 17 Aralık"a kadar hiçbir şey yapmadı. Hiçbir bakana yapmadı. Niye yapmadı? Çünkü işin başında o var. O da götürüyordu, bakanlar da götürüyordu. Onun için ona "başçalan" diyorum. Dünyada "başçalan" diyor zaten. İşin özü o."

 

Namuslu siyaseti getirelim

 

Kul hakkı yiyenlerden hesap sorulması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halen diyorlar ki "efendim bize iftira atıyor, bize 17 Aralık"ta darbe yapıldı, paralel devlet yapmış". Şimdi Kırıkkalelinin vicdanına sesleniyorum; Ekonomi Bakanına, o bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına boy boy, bir değil iki, üç, beş değil, yedi kasayı paralel devlet mi yerleştirdi? Çünkü rüşvet o kadar fazlaki elle sayılamıyor mecburen para sayma makineleri ile sayılıyor. Para sayma makinelerini paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyonlarca doları, avroyu, Türk lirasını paralel devlet mi yerleştirdi? Kırıkkale"nin, namuslu insanlarının vicdanına sesleniyorum, bir İçişleri Bakanının oğlunun evinde 1 trilyon nakit para nasıl bulunur.  Yarın sandığa gideceksiniz. Size soruyorum, helale mi, harama mı ortak olacaksınız? Helale ortak oluyorsanız, adresiniz belli Cumhuriyet Halk Partisi. Altı okun böğrüne mührünüzü basın namuslu ve düzgün siyaseti getirelim."

 

Türkiye"yi kirlilikten arındıracağız

 

Kılıçdaroğlu, partisinin Isparta Hükümet Meydanı"ndaki mitingine katıldı. 

"Sizler destek verdiğiniz sürece Türkiye"yi değiştireceğiz. Türkiye"yi kirlilikten arındıracağız. Güzel bir Türkiye, huzur içinde yaşadığımız bir Türkiye"yi yeniden inşa edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, mart ayının bahar ayı, temizlik ayı olduğunu dile getirdi.

Isparta"nın, önemli bir devlet adamı olan Süleyman Demirel"i yetiştirdiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Isparta"nın tarihte önemli bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Önemli bir devlet adamı olan Süleyman Demirel"in bazı meşhur sözleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah uzun ömürler versin, bazı sözleri vardı: "Yürüyerek kaldırımlar aşınmaz, konuşan Türkiye, bağımsız, özgür Türkiye, herkesin konuşacağı bir Türkiye". Ufkumuzu açtı, çok şey yaptı. Hiçbir siyasetçinin ardından kötü söz söylemedim. Hele Allah"ın rahmetine kavuşan bütün siyasetçileri saygı ile andım. Taş taş üstüne koyan her siyasetçiye saygı duydum. Süleyman bey, Cumhurbaşkanlığı döneminde önemli bir görev yaptı. Gerçekten de onun Cumhurbaşkanlığı, tarafsızlığı, sadece Isparta için değil, bütün Türkiye için örnek bir mücadeledir. Buraya bir kişi, başbakanlık koltuğunda oturan bir zat geldi. Adı neydi? Ben unutmuştum, bana hatırlatıyorsunuz. Bir başçalan geldi. Bu meydanda Süleyman Demirel"i yuhalattı, onu kınıyorum. Zaten ancak bir hırsız onu yapabilir. Namuslu bir insan, bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı yapmış birisine asla yuh çektiremez."

Kılıçdaroğlu, "Gençler, size sesleniyorum; size yasak getiren, düşüncelerinizi en olgun şekilde 140 karakterle Twitter"da yazıyorsunuz ama başçalan korkuyor. Diktatörler korkak olur, halka baskı kurarlar. Gençler, sizden isteğim özgür bir Türkiye istiyorsanız, düşüncelerinizi rahatlıkla açıklayabileceğiniz bir Türkiye istiyorsanız adres belli" diye konuştu.

Hiç bir zaman insanları, "Sen neden oy verdin, sen neden oy vermedin" diye suçlamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi"ne oy vermiş yurttaşlarıma şunu da söylemek isterim; Ben hükümeti eleştiriyorum diye sakın üstünüze alınmayın. Sizler bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarısınız. Hiçbir zaman "sen neden oy verdin, sen neden oy vermedin" diye insanlarımızı suçlamadım. Demokrasilerde insanlar gitsinler, inandığı partiye oy versinler, hiç itiraz etmedim ama 17"sinde Şeb-i Arus"ta Mevlana"nın Hakk"a yürüdüğü günde bir gerçek ortaya çıktı. Bir hükümetin, bir devletin nasıl soyulduğu ortaya çıktı. Onun için önümüzde 30"unda sandığa gideceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Eğer bunu yapabilirseniz Türkiye"de barışın yolunu açacağız, huzurun yolunu açacağız, her kuruşun hesabını veren siyasetin yolunu açacağız. Cumhuriyet Halk Partisi"nin yolunu açacağız. Emin olun sadece bunu Türkiye değil, bütün dünya bekliyor. Bütün dünya Türkiye"ye bakıyor, ne olacak Türkiye"de diye. Ben bu ülkenin irfanına güveniyorum, sağduyusuna güveniyorum, size güveniyorum, tek güvencem sizsiniz. Beraber birbirimize güveneceğiz, her kuruşun hesabını vereceğiz ve mücadelemizi böyle yapacağız."

Başbakan"ın işsizlikten hiç bahsetmediğini savunan Kılıçdaroğlu "İşsizlik var mı, işsizlik her yerde. Var. Hiç ağzına işsizlik lafını alıyor mu? Ben size iş bulacağım diyor mu? Onun derdi Bilal"e iş bulmak, affedersiniz, para stoklatmak. İşi var zaten, onun işi ne; haram parayı stoklamak. Yaptığı iş bu. 30"unda sandığa gideceksiniz, size bir sorum olacak; 30"unda helalden yana mı oy kullanacaksınız haramdan yana mı, helalden yana oy kullanacağız. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum harama ortak olmayın, rüşvete ortak olmayın, yolsuzluğa ortak olmayın, kul hakkı yiyenlere ortak olmayın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere ortak olmayın oyunuzu CHP"nin mührüne basın" diye konuştu.

 

Burdur"da tarih yazılacak

 

Kılıçdaroğlu, Burdur"da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada da 30 Mart"ta Burdur"da bir tarih yazılacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, sadece Burdur"da tarih yazmanın yeterli olmayacağını, Türkiye"de de tarih yazılması gerektiğini dile getirdi. Dünyanın, Türkiye"nin 30 Mart"ı beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, demokrasi, çocukların geleceği ve Türkiye için önemli bir sürecin başlatılması gerektiğini anlattı. 

Türkiye"de siyasetin çok kirlendiğini, temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bir bahar temizliği yapacak mıyız? Hanımlar, size söylüyorum. Bahar geldi, evi temizliyorsunuz, halıları, kilimleri dışarı çıkarıyorsunuz. 30 Mart"ta Türkiye"yi kirli siyasetten arındıracak mısınız? Sözüm söz, ben de sizlerle birlikte çalışacağım. Bu konuda her birinize görev düşüyor, geçen seçimde CHP"ye oy vermeyen herhangi bir yurttaşımızı ikna edeceksiniz, "geleceğimiz için, Türkiye"nin geleceği için bu kez gel oyunu CHP"ye ver. Halkın partisine ver, Atatürk"ün partisine oy ver, bu sefer Türkiye kazansın.

Mitingte, "Ekmeği gişeden, mazotu şişeden alıyoruz" yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, "Kabahat kimde, Başbakanlık koltuğunda oturan zatta. Vatandaşı değil, cebini düşündü. Vatandaşın oğlunu, kızını değil, Bilal"i düşündü" dedi. 

Bu kez siyasette temizliği egemen kılacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, düzgün olmayı, halka hesap vermeyi, namuslu olmayı görev kabul edeceklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, bunu yaptıklarında Türkiye"nin çağdaş uygarlığı yakalayacağını söyledi. 

Türkiye"de mazotun pahalı olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. Gürcistan"da mazot 2 lira, Türkiye"de ise 5 lira. Orada petrol yok, biz de de yok. O zaman orada niye 2 lira, bizde niye 5 lira. Hırsız var diyorsunuz. E birisi malı götürürse faturayı kimi kesmek lazım, vatandaşa kesmek lazım. Çiftçi kardeşim sandığa gideceksin, sütün helal, üretiyorsun, satıyorsun ekiyorsun, biçiyorsun, her şeyi yapıyorsun, alın terinin karşılığını alamıyorsun. Almak istiyorsan yeri belli, adresi belli. 30 Mart"ta kol kola bayram havası içinde sandığa gidiyorsun, altı okun böğrüne basacaksın, yeni Türkiye"yi hep beraber inşa edeceksiniz."  

Kılıçdaroğlu, çiftçiye satılan mazottan ÖTV ve KDV alınmayacağını, çiftçiye mazotun 1,5 liradan satılacağını söyledi. 2 yıl önce Türkiye"de samanın ithal edeceğini söylediği zaman kimsenin inanmayacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye"nin bugün samanını, kurbanlık koyununu ithal ettiğini kaydetti.

Türkiye"de çiftçinin, toprağın, suyun, insanın eksik olmadığını, tek eksiğin temiz siyaset olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi iktidarda kazanırsa cebine para doldurursa halk fakirleşir. Esnaf kardeşim, sen de gittin yıllar yılı AKP"ye oy verdin, itiraz etmedin, sana söz verdiler, "yolsuzlukları önleyeceğiz" dediler, "yoksulluğu önleyeceğiz, oy verin yasakları kaldıracağız" dediler. Sevgili gençler özgürlük istiyor musunuz, 140 karakterin gücüne inanıyor musunuz? Başçalan sizden korkuyor mu, hiç endişe etmeyin, onun korkusunu yeneceğiz ayın 30"unda" diye konuştu. 

Bu seçimde 2,5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, sandığa gidecek gençlerin idealist olduğunu, ülkelerini düşündüğünü, demokrasiye inandıklarını bildiğini ve bundan dolayı 2,5 milyon gencin oyunu Mustafa Kemal Atatürk"ün partisine beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.