Türk Akım'ın Bosna Hersek'e intikali için her türlü desteği vereceğiz

Türk Akım'ın Bosna Hersek'e intikali için her türlü desteği vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türk Akım Projesi'nin Bosna Hersek'e intikali noktasında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve Konsey üyesi Şefik Caferoviç, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi"nde ortak basın toplantısı düzenledi. 

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, geçen yıl Ekim ayında yapılan seçimler sonucunda göreve başlayan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi"ni Ankara"da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Erdoğan, Konseyin gerçekleştirdiği bu ilk ziyarette Konsey üyelerinden Zeljko Komşiç"in sağlık sorunları nedeniyle ziyarete katılamadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bosna Herseklilere seçimlerde gösterdikleri demokratik olgunluk dolayısıyla tebriklerini sunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uluslararası kamuoyu Bosna Hersekli dostlarımızın ortak bir mutabakat etrafında birleşerek karşılıklı suçlamalara girmeden evvel emirde hükümetlerini kurmalarını beklemektedir. Bu şekilde kaybedilen zamanın telafi edilmesini, bir an önce reform gündemine odaklanılmasını temenni ediyoruz. Bu yöndeki çabalar Bosna Hersek"in Türkiye"nin büyük destek verdiği NATO üyeliği başta olmak üzere Avrupa Atlantik kurumlarıyla bütünleşme yolundaki gayretlerine ivme kazandıracaktır." 

Bosna Hersek"in adeta Balkanların mozaiği gibi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bosna Hersek"in huzur ve istikrarı yalnızca Balkanların değil, tüm Avrupa"nın barışı, istikrarı ve güvenliği bakımından önemlidir. Tarihi köklerle sağlam biçimde bağlı olduğumuz Bosna Hersek"le ilişkilerimiz bizim için hep öncelik arz eder." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.