Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz

Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 'Suriye'nin kuzeyinde ülkemiz karşıtı bir terör koridorunun oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hatay"ın İskenderun ilçesinde düzenlediği mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti. ( Cumhurbaşkanlığı / Cem Öksüz - Anadolu Ajansı ) 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanİskenderun"da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Sözlerine, "Gönlümüzün limanı İskenderun. İklimi sıcak, kalbi sıcak, insanı sıcak İskenderun. Dağıyla, deniziyle, körfeziyle Doğu Akdeniz’de zümrüt gibi ışıldayan İskenderun. Kardeşliğin, muhabbetin, ticaretin merkezi İskenderun. Yeşille mavinin, tarihle tabiatın, kültürle sanatın kavşak noktası İskenderun. Bugün sizleri hasretle selamlıyorum." diyerek başlayan Erdoğan, Hatay ve ilçelerini de selamladı. 

Erdoğan, 24 Şubat"ta da Antakya"da miting yaptıklarını, İtfaiye Meydanı"nda on binlerce Hataylı ile hasret giderdiklerini anımsatarak, "Bugün de İskenderun"dayız, sizlerle kucaklaşıyoruz fakat şu ihtişama, katılıma bakınca İskenderun bir başka. Size Rize"nin, Samsun"un, Trabzon"un selamlarını, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa"nın muhabbetini, Elazığ, Adana, Mersin"in kucak dolusu sevgilerini, son bir ayda ziyaret ettiğim 37 il, 12 ilçemizin barış, esenlik, kardeşlik mesajlarını getirdim." diye konuştu. 

"Rabb"im meydanlara sığmayan şu karşılıksız sevdayı daim eylesin. Uhuvvetimizi, dayanışmamızı daha da perçinlesin. Rabb"im bizi bölmek isteyenlere, birbirimize düşürmek, kırdırmak isteyenlere asla izin vermesin." ifadelerini kullanan Erdoğan, ülkenin geçmişte kardeş kavgasından sıkıntı çektiğini söyledi. 

Erdoğan, bu milletin binlerce evladını daha ömrünün baharında şiddete, teröre, sokak olaylarına kurban verdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

""Sağ-sol" denilerek, "Türk-Kürt-Arap" denilerek, "Alevi-Sünni", "laik-antilaik" denilerek komşu komşuya düşmanlaştırılmak istendi. Kimlik, kültür, mezhep, meşrep farklılıklarımız kaşınarak bu topraklara fitne tohumları ekilmeye çalışıldı. Belli dönemler haricinde hamdolsun bu fitne girişimleri başarıya ulaşmadı. Bilhassa son 17 yılda milletimiz birlik ve beraberliğine sahip çıkarak her türlü provokasyonu boşa çıkardı. "Cumhuriyet mitingleri" kılıfı altında, darbe çağrısı yapanlar, Reyhanlı saldırısıyla Hatay"ı karıştırmak isteyenler hedefine ulaşamadı. Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık girişimiyle, 6-8 Ekim hadisesiyle, 15 Temmuz ihanetiyle kurgulanan hiçbir tezgah bu ülkede tutmadı. Anadolu irfanı, insanımızın basireti karşısında hamdolsun hepsi de dağılıp gitti. Milletimiz 15 Temmuz gecesinde gereken dersi, göğsünü namlulara siper ederek demokrasisine, iradesine sahip çıktı, kardeşliğinin üzerine gölge düşürmedi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.