Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Zgonea Ankarada

Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Zgonea Ankarada
Zgonea: 'Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı mükemmel duruş'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ermeni diasporasının 2015 yaklaşırken Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürüttüğünü belirterek, "Romanya parlamentosunun Türkiye"yi rencide edecek bu tür girişimlere izin vermeyeceğine inanıyoruz" dedi.

 

Çiçek, resmi ziyaret için Ankara"da bulunan Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea ile bir araya geldi. 

 

Baş başa görüşmenin ardından yapılan heyetler arası görüşmede konuşan Çiçek, Türkiye-Romanya ilişkilerinin sıradan olmadığını ve geçen yıl 135. yılının kutlandığını ifade etti. Tarihi ilişkilerin, iki ülke yöneticilerinin iradesiyle stratejik ortaklık düzeyine geldiğini belirten Çiçek, karşılıklı ziyaretlerin de ilişkilerin derinliğini ve yoğunluğunu gösterdiğini söyledi. 

 

Romanya"nın AB üyesi olduğunu, Türkiye"nin üyelik müzakere sürecinin devam ettiğini anlatan Çiçek, "AB"nin vize kolaylığı getirmesi lazım. Ortada bir adaletsizlik var. Bu konuda diyalog süreci başladı. Desteğinizi bekliyoruz" dedi. 

 

Çiçek, iki ülkenin de NATO üyesi olduğunu anımsatarak, uluslararası platformlarda da yakın istişare içinde olunması gerektiğini dile getirdi. 

 

Türkiye ile Romanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin oldukça iyi noktada olduğunun altını çizen Çiçek, parlamentoların, ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılmasına ilişkin hükümetler arasında varılan mutabakatları onaylama çabası içinde olduğunu kaydetti. 

 

-"Türkiye"nin AB üyeliğini destekleyeceğiz"

 

Zgonea da İki ülke ilişkilerinin en yüksek düzeyde ve stratejik ortaklık boyutunda olduğunu ifade ederek, bu durumun stratejik sonuçlar elde edilmesine imkan vereceğini söyledi. 

Türkiye"nin Romanya açısından stratejik önemde olduğunu vurgulayan Zgonea, AB üyeliğine desteklerini tekrarladı. Zgonea, "Romanya, AB üyeliği konusunda Türkiye"nin yanında oldu ve olmaya devam edecek" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.