Hedefimiz Uludağda Tek Yetkili Büyükşehirin Olması

Hedefimiz Uludağda Tek Yetkili Büyükşehirin Olması
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen, Teferrüç-Sarıalan arasında hizmet verecek Bursa-Uludağ teleferik hattını hizmete açtı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "(Uludağ) Şu anda bir kısmında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ama büyük bir kısmında da Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yetki sahibi olduğu bir noktaya geldik. Umarız ki bugün için de yarın için de hedefimiz; Bursa Büyükşehir Belediyesinin Uludağ"da tek yetkili ve sorumlu hale gelmesidir" dedi. 

 

Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen, Teferrüç-Sarıalan arasında hizmet verecek Bursa-Uludağ teleferik hattının hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, teleferiğin yenilenmiş haliyle daha modern, kullanışlı ve herkesin beğeneceği şekliyle yeniden hizmete girdiğini söyledi. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe"nin, geçmiş dönemden bu yana bu çalışmayı hedefine koyduğunu ifade eden Arınç, bugün en azından yeni teleferik hattının birinci etabının tamamlandığını belirtti. Arınç, bu açılışa mutlaka gelmek istediğini vurgulayarak, "Ben de gençlik yaşlarımdan itibaren bazen rahmetli annemle bazen yalnız geldiğimde mutlaka teleferikle Uludağ"a çıkar, belki orada bir şeyler yer, biraz dolaşır, tekrar dönerdik. Teferrüç semti, teleferik, Uludağ, Sarıalan, Kadıyayla bunların hepsi hafızalarımızda yer etmişti. Doğrusu son zamanlarda çıkamadım. Kara yolundan Uludağ"a çıktım ama teleferiği hiç kullanamadık" diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firmanın bu işe yatırım yapmasının, kendileri çok mutlu ettiğini vurgulayan Arınç, yatırımcı firmanın Ordu ve diğer bazı şehirlerde de teleferik yatırımları gerçekleştirdiğini, İstanbul"a da böyle bir sistem kuracağını bildirdi. 

Arınç, Bursa"nın, "yeryüzündeki cennet" denilebilecek çok güzel bir kent olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

 

"Bütün nimetleri Rabbim cömert bir şekilde fazlasıyla vermiş. Bursa"da yaşamak, Bursalı olmak, Bursa"nın bu zenginliklerini bizzat görmek de sizlere, bizlere nasip olmuş. Şimdi Bursa denildiği zaman denizi var, bunu herkes görüyor. Çok zengin bir ovası var, "yeşil Bursa" ismini buradan alıyor. Jeotermal kaynaklarımız, kaplıca sularımız var, bu konuda da çok zenginiz. Havasıyla, suyuyla, deniziyle, ovasıyla hamdolsun dört mevsimi bir arada yaşayan bir toprağa, insan unsuruna sahibiz. Ama bu zenginliklerden bir tanesi de en önemlisi de belki Uludağ gibi bir nimete sahip oluşumuz. Başına kar yağdığı zaman, herkesin bir kar, kayak merkezi olarak gördüğü, ilkbaharda da yazın da herkesin ziyaret etmek istediği çok güzel bir yer. Hem iç turizm bakımından hem dış turizm bakımından mutlaka değerlendirilmesi gereken bir yer."

 

"Formaliteleri asgariye indirmeye çalıştık"

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe"nin, 2011 seçimlerinde Bursa"ya geldiğinde Uludağ için çok büyük hedefleri olduğunu söylediğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:  

 

"(Bu konuda yetki karmaşası var, bize izin ve imkan verin, biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her şeyi yaparız, hiç merak etmeyin, yeter ki kırk kafadan ses çıkmasın, 20 tane yerden izin almak zorunda kalmayalım) Çok haklı taleplerde bunlar. Biz bu formaliteleri asgariye indirmeye çalıştık. Şu anda bir kısmında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ama büyük bir kısmında da Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yetki sahibi olduğu bir noktaya geldik. Umarız ki bugün için de yarın için de hedefimiz;  Bursa Büyükşehir Belediyesinin Uludağ"da tek yetkili ve sorumlu hale gelmesidir. Görüyoruz ki yapılan her şeyBursa için Uludağ için yapılıyor."

 

"Uludağ kongre turizmi merkezi haline gelmeli"

 

Arınç, Uludağ"ın her noktasından istifade etmek gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Otellerimiz yenilenmeli, yatak kapasiteleri artmalı, birinci ve ikinci bölgeler arasındaki farklılıklar ortadan kaldırılmalı, Uludağ bir kongre turizmi merkezi haline gelmeli. Şimdi üç yıldan beri bir derginin organizatörlüğünde yapılan bir ekonomik forum bile Bursa"dan Uludağ"dan bahsettirebiliyor. Oysa buranın 12 ay hizmet verecek bir kongre merkezi haline gelmesi inanın, Bursa"ya da Türkiye"ye de büyük bir yarar getirecektir. Ama otellerimizin kapasitesi ve fiziki mekanları bu iş için müsait değil. Geçtiğimiz yıldan başlayarak altyapıda büyük hizmetler yapıldı. Bütün kabloların yer altına alınmasından başlayarak otopark imkanları ve diğer konularda belediye üzerine aldığı ihaleyle güzel bir hedefi ortaya koymuş oldu. İnşallah teleferik bir taraftan tamamlanıncaya kadar bir taraftan da Büyükşehir Belediyemiz Uludağ için hazırladığı projeleri gerçekleştirecek ve Bursa bu açıdan büyük bir eksikliğini gidermiş olacak. Bundan Yıldırım da Bursa da bölgemiz de Türkiye de büyük bir kazanç sağlayacak. O yüzden teleferiğe sadece içine binip de yukarılara çıkacağımız sadece çerçeveyi görüp, orada güzel bir vakit geçireceğimiz bir gelişme olarak bakmayın. Burası inşallah 12 ay 24 saat kendisinden istifade edilecek, bir tabiat merkezi bir doğa güzelliği bir ekonomik zenginlik olarak hepimizi mutlu edecek ve sevindirecek." 

 

Başbakan Yardımcısı Arınç ile törene katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, daha sonra teleferik ile Uludağ"a hareket etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.