Bu Nasıl Komplodur

Bu Nasıl Komplodur
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Sayın Başbakan, bu nasıl komplodur, nasıl montajdır. Bakanın, dışarıdan ısmarlama bir bakan mıdır ki sana komplo için hataya düşmüş olsun?' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bana komplo, montaj yapılıyor" diyor. Sayın Başbakan, bu nasıl komplodur, nasıl montajdır. Bakanın, dışarıdan ısmarlama bir bakan mıdır ki sana komplo için hataya düşmüş olsun?" dedi.

Bahçeli, Mut ilçesinde Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Mersin"de etnik köken ve mezhep ayrımı olmaksızın herkese eşit mesafede hizmet edeceklerini söyledi.

30 Mart"ta yapılacak yerel seçimlerin ilk adım olacağını, 28 Ağustos"ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını, 2015"te de genel seçimlerin olacağını anlatan Bahçeli, üç seçimin, Türkiye"nin siyasetini belirleyeceğini, kaderini tayin edeceğini vurguladı.

Üç seçimi, Türk milletinin önüne çıkmış tarihi fırsat olarak değerlendiren Bahçeli, "Eğer bu üç siyasi olayı bir doğru üzerinde değerlendirerek yorumlarsak bu, Türkiyemizin geleceğini aydınlatacak ve bir anlamda da Adalet ve Kalkınma Partisi"nin 11 yıllık saltanatına son verecektir" dedi.

Bahçeli, AK Parti"nin 11 yıldır ülkeyi yönettiğini, yasama ve yürütme gücünü elinde bulundurduğunu ifade ederek, ülkede kaos, kamplaşma, kutuplaşma ve iç çatışmaya zemin hazırlayan davranış sergilendiğini iddia etti.

Tek başına iktidar olan partinin, sorunları çözmek yerine ötelediğini ileri süren Bahçeli, "Cumhuriyetin 90 yılını sorguluyor, milli ve manevi değerleri tahrip ediyor, Türkiye"nin üniter, milli devlet ve toprak bütünlüğünü sarsan bir demokratik açılım zırvasıyla Türkiye"de PKK"nın siyasallaşmasına ve onun cesaretlenmesine yol açıyor ama Türkiye"nin, esnafın, çiftçinin hiçbir meselesiyle uğraşmıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mersin"de bir çiftçi arasında önceki yıllarda geçen bir olayı anlatan Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sen bir yörük anasına hakaret edemezsin. Bunun hesabını bir gün vereceksin, kimseyi küçümseme hakkına sahip değilsin. Artık yasamada ve yürütmede olan gücü şımartıyor, şaşırtıyor, yoldan çıkartıyor Başbakan"ı. Yargıyı kavramak, yargıyı siyasallaştırmak, yargıyı AKP"leştirmeyi tercih ediyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan"ın, "Ben istediğimi yaparım" dediğini öne süren Bahçeli, "Twitter mı, yasaklarım bunu" diyor. "Dünya bana karşı çıkacakmış, çıkarsa çıksın" diyor. Kendine babayiğitlik taslayarak, Türk milletinin etrafında toplanacağını zannediyor. Başka türlü konularda da bu böyle" ifadesini kullandı.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan"ın, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmek yerine, bunları inkar ettiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Bana komplo, montaj yapılıyor" diyor. Sayın Başbakan, bu nasıl komplodur, nasıl montajdır. Bakanın, dışarıdan ısmarlama bir bakan mıdır ki sana komplo için hataya düşmüş olsun? Genel müdürü kim tayin etti ki genel müdür, ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar parayı saklıyor? İran"dan gelen zavallı bir şarlatan, 29 yaşındaki bir uşak, senin bakanını ve dört tane çocuğunu nasıl avucunun içine alıyor ki rüşvetle, suistimalle aldatıp, her şeyini yaptırıyor? Bunlar nasıl komplodur? Eğer bunların alayına komplo diyorsan senin iktidarın da komplodur. Senin, iktidar olduğundan haberin yoktur. Şimdi yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleden çekiniyor."

Bahçeli, konuşması sırasında bazı partililerin, "Sayın deme" diye bağırması üzerine, "Biz Türkmeniz, bizde edep var. Biz, devletin Başbakanına "sayın" deriz. Onun için vazgeç sen öyle ağızdan" dedi.

Siyasi iktidarın "yalan lobisi" oluşturduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Bir çalan lobisi oluşturmuş, içinde oğlu da var, her şeyi yapıyor. Bir de talan lobisi oluşturmuş, dağda, bayırda 2B"de ne varsa yakınlarına peşkeş çekiyor. Böyle bir iktidarın artık sonu gelmiştir. Bu iktidarda Recep Tayyip Erdoğan"ın siyasal ömrü tükenmiştir ve bu seçimlerde belediye başkanlığı seçilecektir ama milletimiz, kendilerini uyararak önemli bir kayba uğratacak ve arkasında da gelişecek siyasi olaylar çerçevesinde millet diyecek ki, "Artık yeter, yüzde 51 ile geldin, yüzde 51 ile haydi güle güle" diyecek. Bunu başarmak lazım."

Herkesin oy kullanmasını isteyerek, sandığa ve oylara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Siz o gün görev orucundasınız. Akşama kadar orada olacaksınız, milliyetçi hareketin veya bugünkü siyasi iktidara oy vermeyen herhangi bir vatandaşın oyunu kimseye çaldırmayacaksınız. Böyle bir konuda hepinizi göreve çağırıyoruz. Davamız size emanettir" diye konuştu.

 

Silifke"de miting

 

Mersin"in Silifke ilçesinde Belediye Meydanı"nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin önemine işaret etti.

Bu seçimde oy vermek kadar oylara sahip çıkmanın da önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, özellikle gençlerin, oy verme işlemleri sırasında yaşlılara hürmet ederek yardımcı olmalarını, oy sayımı sırasında da "kurt gözlerini" açarak dikkatli olmalarını istedi.

AK Parti"ye oy vermiş vatandaşlara seslenen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Gelir seviyeniz arttıysa, hayat pahalılığından kurtulmuşsanız, çocuklarınız işe yerleşebilmiş, yuvalarını kurabilmiş midir? Esnaf kardeşimiz, çiftçi kardeşimiz, karşı karşıya kaldığı ve kendisini bitiren, tüketen siyasi ve ekonomik olaylar karşısında şu an rahatlamış mıdır? Eğer bunları olumlu karşılayarak cevaplandırıyorlarsa, sayın Başbakanla beraber "birlikte yürüyelim" şarkısını söyleyerek yollarına devam edebilirler. Ama bu böyle değilse o zaman başta Adalet ve Kalkınma Partisi"ne oy vermiş kardeşlerim, geçen sure içerisinde bazı olayları hep beraber değerlendirelim."

Türkiye"de Başbakan"ın, televizyonları ermine aldığını, şimdi yargıyı kuşattığını, siyasallaştırdığını savunan Bahçeli, bunların hepsinin bir amacı olduğunu, 17 Aralık"tan itibaren gerçek niyetin ortaya çıktığını söyledi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Biriz ve birlikteyiz. Öyle olmalıyız. Değişik siyasi partilere oy vermiş olabiliriz. Bu siyasi partiler, vatandaşlarımızın dünya görüşlerine göre kurulmuş olan siyasi kurumlardır. Hepsinin varlığına saygı duymalıyız. Ama öyle bir zaman gelir, Türkiye, iç ve dış bir tehdit ve tehlikenin altına girerse Türkiye"nin milli dokusu zedelenirse bin yıllık kardeşliği sarsılırsa o zaman hep beraber düşünmeliyiz. "Nereye gidiyoruz, kim götürüyor, niçin götürüyor" sorularını da sormak ve cevaplarını bulmak gerekmektedir. Şu an Sayın Başbakan"a Silifke"den sesleniyorum. Her gün kalkıyorsun, dinlenmeden bahsediyorsun. Ve dinlenmeler üzerine bazı aşırı ifadeler kullanıyorsun. Siyasi kültürümüze yakışmayan kavramlarla bazılarını suçluyorsun. Siyasi partilere hakaret ediyorsun. Şimdi bunları yapıyorsun da bazı konuları niye saklıyorsun?"

 

Çözüm süreci

 

Diyarbakır"da 2014 yılının "özerklik yılı ilan edildiğini" ileri süren Bahçeli, şunları söyledi:

"Buradan sesleniyorum. Sayın Başbakan, Oslo"da başlayıp, İmralı canisiyle adada buluşup Ankara"ya kadar gelen, Diyarbakır"a uğrayan ve Kandil"de düğümlenen bir müzakere sürecini açıklayabilir misin? Bu müzakerede neyi konuştun? Ne söz verdin, ne söz aldın? Bu konunun hiç üzerinde durabiliyor musun? AKP"li kardeşlerim, milletvekilleri geldiğinde, parti yöneticileri geldiğinde, Başbakanla karşılaştığınızda bir sorun bakalım, bu Oslo hikayesi nedir? Bu İmralı canisiyle muhabbetin nedir senin? 2014 yılında Diyarbakır"da özerklik yılı ilan ediliyor. İki nevruz bayramı arasında Öcalan denen hainin mektupları, Türk bayrağının sallanmadığı bir yerde okunuyor. Sen iki devleti kurmaya adım atmışsın. Birisini Öcalan inşa ediyor, birisini de sen aklınca inşa etmeye çalışıyorsun. Bunların hepsinin sorusu bulunmadığı sürece bu iktidar ülkemizde istikrar sağlayamaz. Ülkemizde barışı sağlayamaz. Huzuru sağlayamaz. Hele hele bazı gelişmeler vardır ki, bunlar cumhuriyet tarihinde siyasi iktidarların utanç günü olmuştur. Bunlardan bir tanesi, 17 Aralık olayıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi için yüz karasıdır. Türk millet için de kara bir gündür. 11 yıldan bu yana ülkeyi yönetiyorsunuz. Sosyal ve ekonomik sorunları bir türlü çözüme kavuşturamıyorsunuz."

 

Tercihiniz sandık olmalı

 

Bahçeli, Mersin"in Erdemli ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada da gençlere seslenmek istediğini belirterek, 18 ile 25 yaş arasında 10 milyon 36 bin seçmen olduğunu söyledi.

Gençlerin önünde ya sandığın ya da sokağın olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Sandıkla sokak arasında gidip gelme yapmayınız. Sizin tercihiniz sandık olmalıdır. Sokakta işiniz yok. Sokak karanlıktır, sokak kirlidir, sokak kanlıdır, sokak her türlü insanın bulunduğu, ne olduğu anlaşılmayan kişilerin yaşadığı bir alandır. Tahrikler, ajan provokatörler ordadır. Gençliği amacının dışında kullanmaya çalışanlar oradan yararlanır" dedi.

Gençlerin sokağa değil sandığa gitmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sandıkta 10 milyon 36 bin kişisiniz. Bu bir demokratik güçtür. Bu gençliğin gücüdür. Aziz gençler sokak yerine sandığa yönelin. Oyunuzu gidin vurun vurun, yatanı kaldırın iktidar yapın. İktidarı da havada üç takla attırıp yere çakın. Sokaklarda bulunarak, bir takım çatışmaların içine girerek esnafı camdan, kendinizi candan etmeyiniz. Şuradaki esnaf kardeşimizin ne günahı var. Eline taş almışsın onun camına vuruyorsun. Ne oluyor yani. Onun işini bozuyor, canını sıkıyorsun."

Bahçeli, çatışma ortamında Türkiye"nin karmaşık bir hale geldiğini belirterek, bunların yol olmadığını söyledi.

Televizyonlardan konuşma yapanlara seslendiğini ifade eden Bahçeli, "Gençlerimizi tahrik etmeyin, onları kullanmaya yeltenmeyin. Sizinkilerin çoğu Amerika"da okuyor herkes biliyor bu gerçeği. O sebepten dolayı aziz gençler esnafımızı camdan, kendinizi candan etmeyin. Siz bu milletin geleceğisiniz, Türk milletinin teminatısınız" diye konuştu.

Bahçeli, oylara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir oyun çalınmasına, tutanaklarda değişiklik yapılmasına izin verilmemesini istedi.

Seçimlerin güvenlik içinde yapılmasına imkan vermeyecek olayların da olabileceği uyarısında bulunan Bahçeli, "Sandık görevlisi kardeşlerim, sandıklarda tahriklere kapılmayacaksınız. Sandıklarda ajan, provokatörlere aldırmayacaksınız. Sandıklarda kışkırtmaları yaptırmayacaksınız. Herkese güler yüzlü olacaksınız" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.