Bizim Çatımız Akmaz, Göçmez

Bizim Çatımız Akmaz, Göçmez
MHP lideri Bahçeli, 'Bizim 'Ortak Çatı' önerimiz milletimizin tüm güzellikleriyle örülmüş, tüm özlemleriyle inşa edilmiştir. Merak etme Sayın Erdoğan, bizim çatımız akmaz, uçmaz, kokmaz, göçmez' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim "Ortak Çatı" önerimiz milletimizin tüm güzellikleriyle örülmüş, tüm özlemleriyle inşa edilmiştir. Merak etme Sayın Erdoğan, bizim çatımız akmaz, uçmaz, kokmaz, göçmez" dedi.

 

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı seçiminin en önemli gündem konusu olduğunu belirterek, "Ortak Çatı Aday" tekliflerinin kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdığını söyledi. 

 

"Türk milletinin üzerinde ittifak edeceği, mazisinde hiçbir şaibe bulunmayan; milliyetçi, muhafazakar, manevi değerlere haiz, laik ve demokrat özellikleriyle tanınmış değerli bir isim konusunda mutabakat sağlanacağına yürekten inanıyorum" diyen Bahçeli, yeni cumhurbaşkanının ayrımcı ve dışlayıcı olmaması, tarafgirliğe uzak, sübjektif yargılara mesafeli durması ve milletin ortak duygu ve iradesini yansıtması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, şunları kaydetti:

 

"Cumhura Baş seçeceksek bu kesinlikle geniş çaplı bir anlaşmayla, kararlı bir uzlaşmayla ve herkesin hem fikir olmasıyla sağlanacaktır. MHP, 12. cumhurbaşkanının kucaklayıcı ve kardeşliğin teminatı olmasını arzulamaktadır. Bu niteliklere sahip ve kanundaki özel şartları taşıyan Recep Tayyip Erdoğan dışındaki herkesin, her değerli şahsiyetin cumhurbaşkanı olmaya hakkı vardır. Görüyoruz ki Başbakan Erdoğan"ın adaylığı hemen hemen kesinleşmiştir. Zira AKP yöneticilerinden gelen haberler bu yöndedir. Fakat her nedense Başbakan adaylığını açıklamaktan çekinmektedir. Buradan kendisine sesleniyorum: Sayın Başbakan, söyleyiniz, aday mısınız, değil misiniz? Başbakan"ın cumhurbaşkanı olmaktan ziyade Başkanlık hayalleri kurduğu, bunu da sözcüleri aracılığıyla kamuoyuna bildirdiği gelişmelerden anlaşılmıştır. Türk milleti 10 Ağustos"ta Başkan seçmeyecektir. Türk milleti 10 Ağustos"ta despot atamayacak, seçilmiş bir emir görevlendirmeyecektir. 

 

Başbakan Erdoğan, parti içi dengeleri hesaba katarak, yeni başbakan ve yeni genel başkan üzerinde çalışma yaparken, bir yandan da Başkanlık Sistemi"nin taşlarını döşüyorsa, bilsin ki yanlış hesap milli iradenin hisarlarında parçalanacaktır. Bizim "Ortak Çatı" önerimiz milletimizin tüm güzellikleriyle örülmüş, tüm hasletleriyle güçlendirilmiş, tüm özlemleriyle inşa edilmiştir. Merak etme Sayın Erdoğan, bizim çatımız akmaz, uçmaz, kokmaz, göçmez. Sen, bizim çatımıza değil, birlikte tüfek çattığın menfaat düşkünü muhteris yandaşlarına bak. Sen, bizim çatımızın ne olacağına değil, 10 Ağustos"ta düşecek süngünün şimdiden derdine yan. Bizim Ortak Çatı tasavvurumuz, milletimizin ortaklaşa benimsediği, bağrına bastığı, geleceğe taşımaya azmettiği her değeri, her emaneti, her umudu, her kanaati kapsamaktadır. Bizim "Ortak Çatımız" Türk milletinin ta kendisi, Cumhurun bizatihi yüksek fazilet ve ülküleridir. Bunun için Sayın Başbakan, yanılır yenilir aday olursan, bilesin ki işin zordur ve "Ortak Çatı" senin zihniyetini önce kaynatacak, sonra da 17-25 formülüyle siyasi moleküllerine ayıracaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.