TGC Taziye Mesajı Yayınladı: 'Halkımızın başı sağolsun'

TGC Taziye Mesajı Yayınladı: 'Halkımızın başı sağolsun'
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti çok sayıda maden emekçisinin can verdiği Soma Madenindeki patlamayla ilgili bir açıklama yaparak “ Halkımıza, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyor giderek sıklaşan maden kazalarının önlenebilmesi için yetkililerin daha ciddi tedbirler almasını istiyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin açıklamasında şu görüşlere yer verildi. “İş kazaları özellikle maden sektöründe can almaya devam ediyor. Soma’da yaşanan büyük felaketi sözcüklerle ifade etmenin zor olduğu bir ortamda maden emekçilerinin ve yakınlarının acısını yürekten paylaşıyoruz.



Parlamentoda grubu bulunan tüm partilerden insani değerleri öne çıkaran, ciddi projeler geliştirmelerini bekliyoruz. Ülkemizde basın sektörü de dahil çalışanların, işçilerin iş güvenceleri çağdaş ülke normlarına atında seyretmektedir. Bundan böyle ulusun canını acıtacak büyük felaketlerin yaşanmaması için iktidarın ve parlamentonun ivedilikle önlem almalarının şart olduğunu düşünüyoruz.



Soma madeninde hayatlarını kaybeden işçilere Tanrı’dan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi yinelerken yaralı maden emekçilerine de acil şifalar diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.