Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu kimdir kaç yaşında nereli?

Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu kimdir kaç yaşında nereli?
EGM Yardımcısı Mahmut Çorumlu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüş deneyimli bir isimdir. Resmi Gazete'de yayınlanan atama haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde önemli bir göreve getirilmiştir. Mahmut Çorumlu'nun, suçlarla mücadele alanında uzmanlığı ve başarılı çalışmalarıyla tanındığı bilinmektedir. Peki, Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu kimdir? Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu kaç yaşında ve nerelidir?

EGM Yardımcısı Mahmut Çorumlu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüş deneyimli bir isimdir. Resmi Gazete'de yayınlanan atama haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde önemli bir göreve getirilmiştir. Mahmut Çorumlu'nun, suçlarla mücadele alanında uzmanlığı ve başarılı çalışmalarıyla tanındığı bilinmektedir. Peki, Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu kimdir? Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu  kaç yaşında ve nerelidir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Mahmut Çorumlu, Ömer Urhal, Selami Yıldız ve Caner Tayfur Emniyet Genel Müdür Yardımcılıklarına atanırken, 83 Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin görev değişikliği kararı da içeriyor. Bu kapsamda, 52 ilin İl Emniyet Müdürü değişmiştir.

Yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu kimdir?

Mahmut Çorumlu, 1968 yılında Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitimine Polis Koleji'nde başlayan Çorumlu, 1990 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuştur. Polislik kariyerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak başlamış ve daha sonra çeşitli illerde İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Aynı zamanda KOM Başkanlığı ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerini de üstlenmiştir. 2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında Birleşmiş Milletler barış gücü kapsamında Fildişi Sahili'nde görev almıştır. 2017 yılında yüksek lisansını tamamlamış ve "İstihbarat ve Karşı İstihbarat Hizmetlerinin Arasındaki İlişkiler" konusunda çalışma yapmıştır. 2016 yılı Ekim ayından 2019 Eylül ayına kadar Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 Eylül ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığına atanmış ve bu görevini başarıyla yürütmüştür. Ayrıca, iyi derecede Fransızca bilen Çorumlu, evli ve iki çocuk babasıdır. 2 Ağustos 2023 itibariyle de Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atanmıştır. Mahmut Çorumlu, kariyeri boyunca emniyet teşkilatında önemli görevler üstlenmiş ve başarılı çalışmalara imza atmış bir isimdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.