Uğur Dündar kimdir? Uğur Dündar evli mi?

Uğur Dündar kimdir? Uğur Dündar evli mi?
Gazeteci, haber programcısı, spor yöneticisi ve yazar olarak da tanınan Uğur Dündar, medya dünyasında uzun yıllar boyunca önemli görevler üstlendi. Peki, Uğur Dündar kimdir? Uğur Dündar nereli, kaç yaşındadır? Uğur Dündar kiminle evli? Uğur Dündar hangi kanallarda çalıştı?

Gazeteci, haber programcısı, spor yöneticisi ve yazar olarak da tanınan Uğur Dündar, medya dünyasında uzun yıllar boyunca önemli görevler üstlendi. Peki, Uğur Dündar kimdir? Uğur Dündar nereli, kaç yaşındadır? Uğur Dündar kiminle evli? Uğur Dündar hangi kanallarda çalıştı? 

Uğur Dündar, kariyeri boyunca birçok farklı televizyon kanalında çalıştı. Bunlardan bazıları TRT, ATV, Show TV, Star TV ve Kanal D gibi önemli kanallardır. Gazeteci, haber programcısı, spor yöneticisi ve yazar olarak da tanınan Uğur Dündar, medya dünyasında uzun yıllar boyunca önemli görevler üstlendi.

Uğur Dündar'ın çeşitli konularda birçok kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan bazıları kendi deneyimlerini ve gazetecilik kariyerini anlattığı otobiyografik eserlerdir.

Uğur Dündar kimdir? 

Uğur Dündar, İstanbul'un Silivri ilçesine bağlı Akören köyünde 28 Ağustos 1943 tarihinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Karagümrük Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimine Vefa Lisesi'nde devam etti. Gazetecilik alanında eğitim almak için İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'ne kaydoldu ve mezun oldu. Uğur Dündar, uzun yıllardır medya sektöründe önemli görevler üstlenmiş ve başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Uğur Dündar Kiminle Evli?

Ünlü gazeteci ve haber programcısı Uğur Dündar, 1993 yılında Yasemin Baradan Dündar ile dünya evine girdi. Bu mutlu evliliklerinden 3 çocukları oldu. Uğur Dündar'ın medya dünyasındaki başarısının yanı sıra aile hayatında da sevgi dolu bir baba ve eş olduğu bilinmektedir.

Uğur Dündar'ın Kariyeri

1970 yılında TRT tarafından kazandığı sınavla televizyon yapımcısı olarak kariyerine başlayan Uğur Dündar, aynı yıl Birleşik Krallık'ta BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak çeşitli televizyon programlarına imza attı.

Uğur Dündar, TRT'de 19 yılı aşkın süreyle çalıştıktan sonra 1986 yılında Hürriyet yazarı oldu ve Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan isimlerden biri oldu. Haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini yaparak ülkenin gündemini uzun yıllar boyunca takip etti ve bu program sayesinde birçok ödüle layık görüldü.

2011 yılında Star TV, Doğuş Grubu'na satıldıktan sonra Uğur Dündar, Star TV'ye veda etti. Ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.

2012 yılında kısa bir süre Milliyet'e geçtikten sonra Sözcü gazetesine katılan Uğur Dündar, Mart 2013'te Artı Bir Tv'de kısa bir dönem ana haber bülteni sundu. Gazetecilik kariyeri boyunca birçok programa imza atan Uğur Dündar, medya dünyasındaki başarısı ve etkileyici sunuculuk tarzıyla tanınmaktadır.

Uğur Dündar'ın aldığı ödüller

2009: 36. Altın Kelebek Ödül: En İyi Erkek Haber Sunucusu

2011: 38. Altın Kelebek Ödül: En İyi Erkek Haber Sunucusu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.