Arçelik, Siber Saldırı İddialarına Karşı Açıklama Yaptı: Kişisel Verilere Erişimle İlgili Zafiyet Yok

Arçelik, Siber Saldırı İddialarına Karşı Açıklama Yaptı: Kişisel Verilere Erişimle İlgili Zafiyet Yok
Türkiye'nin lider beyaz eşya ve elektronik üreticisi Arçelik, bir uygulamasına yönelik siber saldırı gerçekleştirildiğini, ancak durumun kontrol altına alındığını ve kişisel verilere erişimle ilgili bir zafiyetin bulunmadığını duyurdu.

Arçelik, bazı bayi ve yetkili servis çalışanlarının kişisel verilerine erişim iddialarının ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapma gereği duydu. Açıklamada, şirket bünyesinde kullanılan bir uygulamanın siber saldırıya uğradığı bildirildi.

Açıklamada, "Uygulamamıza erişim, pek çok başka şirket ve markaya da hizmet veren bir tedarikçimizin sisteminden kaynaklanmış olup, gerekli tüm teknik ve yasal önlemler alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Arçelik, kişisel verilerin korunmasını ve siber güvenliği şirketin en önemli öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Olayın etkilediği sistemlerin ödeme ve finansal bilgileri içermediği belirtilirken, "Halihazırda kişisel verilere erişimle ilgili zafiyet bulunmamaktadır." şeklindeki açıklama ile müşterilerin ve çalışanların endişelerine yanıt verildi.

Arçelik, olayın etkilediği uygulamanın, müşteri verileri dışında herhangi bir hassas bilgi içermediğini ve durumun hızlı bir şekilde kontrol altına alındığını belirtti. Şirket, bu tür olayların önlenmesi ve siber güvenliğin sağlanması için gereken tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.