Anneler Günü'nün tarihçesi

Anneler Günü'nün tarihçesi
Anneler Günü, anneliğin- annelik bağının ve annelerin toplumdaki etkisinin yanı sıra ailenin veya bireyin annesini onurlandıran bir kutlamadır . Dünyanın birçok yerinde farklı günlerde, en yaygın olarak Mart veya Mayıs aylarında kutlanır. 

Bazı ülkelerde anneleri kutlamak için  yüzyıllarca yıllık bir gelenek olsada modern Amerikan versiyonu Amerika Birleşik Devletleri'nde 20. yüzyılın başlarında ilk Anneler Günü İbadet ayini düzenleyen Anna Jarvis’in girişimyle başladı. Öncelikle bir hristiyan geleneği olarak başlayan bu gün daha sonra tüm dünyada benimsenmeye başladı.   Daha sonra seküler bir hal alan Anneler Günü birçok ülkede bir “tüketim çılgınlığı” dönüştü.

Anneler Gününün Amerikan versiyonu, fazla ticarileştirildiği için eleştirildi.  Kutlamaya ayinle ilgili bir tören olarak başlayan Jarvis'in kendisi, bu ticarileşmeden  pişmanlık duydu ve niyetinin asla bu olmadığını ifade etti.  Yanıt olarak Costance Adelaide Smith dünyanın birçok yerinde anneliğin daha geniş bir tanımının anılması olarak Anneler Gününü  başarıyla savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.