İYİ Kİ ANNEYİM İYİ Kİ BABAYIM

İYİ Kİ ANNEYİM İYİ Kİ BABAYIM
Onlar hem sevgi dolu bir çift, hem anne ve baba hem de akademisyenler! Çocuk büyütme yolculuğunu her açıdan bu ikiliden başka kim en doğru şekilde anlatabilirdi ki?

Doç. Dr. Özge ERDOĞAN ve Prof. Dr. Tolga Erdoğan’ın biri sekiz, diğeri altı yaşındaki çocuklarıyla birlikte büyüme yolculuklarını anlattığı İyi ki Anneyim İyi ki Babayım, Türkiye’de akademisyen bir anne ve babanın birlikte kaleme aldığı, Nemesis Yayınları tarafından basılan bir ilk eser. 

İkilinin çocuk yetiştirme hikâyesini, doğrusuyla, yanlışıyla, çarpıcı örnekleriyle bir anne babanın gözünden ve aynı zamanda akademisyen iki uzman isimden okumak sanıyoruz ebeveynler için de harika bir kılavuz niteliği taşıyacak. 

Ben nerede yanlış yapıyorum, diye kendi kendine soran ebeveynlerden doğrusu ne acaba, diye yanıt arayanlara, çocuğu büyürken panikleyenlerden neden kurallarımıza uymuyor, diye hayıflanan anne babalara ve bir çocukla vakit geçiren herkese çocuk yetiştirmede farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

Ebeveynliğin hiç bitmeyen yolculuğunda, hayal kırıklıkları, yorgunluklar, çelişkiler, kararsızlıklar olsa da içinde heyecan, umut, sevinç ve huzur da var. İyi ki Anneyim İyi ki Babayım, çocuklarıyla birlikte öğrenmeye, gelişmeye ve kendini değiştirmeye hazır şimdinin ve geleceğin anne babalarına kendi hikâyelerini yazarken hayatın içinde karşılaşabilecekleri iyi-kötü, şaşırtıcı-durağan, kaygılı- coşku dolu çocuğa dair her ne varsa sürükleyici bir anlatımla ele alıyor.  

Kitaptan… 

Sekiz yıl önce ilk çocuğumuzla birlikte sevgi dolu bir hikâye yazılmaya başladı hayatımızda. Aslında biz, sekiz yıl önce başladığını zannediyorduk. Hikâyeyi okudukça, yaşadıkça çok daha önce yazıldığını hissettik. Hikâyenin satır aralarına indiğimizde ise çocukluğumuzda bulduk kendimizi. Buldukça fark ettik, öğrendik ve büyüdük... Birlikte büyüme hikâyesiydi bizimkisi. Heyecan, umut ve sevgi dolu. Hiç bitmeyen, çocuklarıyla birlikte büyüyen bir anne ve babanın hikâyesi. Hatta siz bu hikâyeyi okurken bile hâlâ devam eden bir hikâye... Ve bu hikâyenin asıl kahramanları çocuklarımız... Aslında bu kitapta okuyacaklarınız, onların bize öğrettikleri ve yaşattıklarıdır.

Doç. Dr. Özge ERDOĞAN 

Sınıf Öğretmenliği lisans programını Hacettepe Üniversitesi’nde 2006 yılında tamamladı. Özel bir kurumda bir dönem sınıf öğretmenliği yaptı. 2007 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi’nde 2009 yılında yüksek lisansını, 2012 yılında ise doktora eğitimini tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı'na 2013 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2018 yılında Temel Eğitim bilim alanından doçentlik unvanını aldı. İlk okuma yazma öğretimi ve Türkçe öğretimi alanlarında ulusal ve uluslararası çok sayıda yayını bulunmaktadır. Halen Trabzon Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları arasında çocuk kitapları, etkileşimli okuma ve aile eğitimi yer almaktadır. Dr. Erdoğan, öğretmenliğin ve ebeveynliğin hiç bitmeyecek bir yolculuk olduğuna inanmaktadır. 

Prof. Dr. Tolga ERDOĞAN 

Prof. Dr. Tolga ERDOĞAN, T.C. Milano Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesidir. Kızı Melis'in deyimiyle “Şenlikçi Öğretmen” ve drama eğitmeni olan Erdoğan, Türkçe öğretimi, oyun ve drama alanlarında bilimsel çalışmalar yapmaktadır. Oyun, drama ve çocuk yetiştirme konularında farklı illerde 250’nin üstünde öğretmen ve anne-baba eğitimi veren Erdoğan, çeşitli MEB, TÜBİTAK, UNICEF ve AB projelerinde danışman ve eğitmen olarak görev yapmıştır. Ayrıca alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası makale, bildiri ve kitapları bulunmaktadır. Özellikle oyun ve dramayla ilgili uygulamaya yönelik kitaplar yazan Erdoğan, son olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın “Temassız Oyunlar” kitabını hazırlamıştır. 2015 yılında Trabzon Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Kulübü’yle Trabzon’da başlattığı “Sevgi Çemberi” projesiyle 25 farklı ilde yaklaşık 50 bin çocuğa ulaşmıştır. Dr. Erdoğan, “Her şey bir hayalle başlar.” sloganıyla çalışmalarına devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.