EBRU ERDEN

EBRU ERDEN

YANDIK BİTTİK KÜL OLDUK…

Bildiğiniz üzere son birkaç haftadır ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde büyük yangınlar yaşıyoruz.

Bir kıvılcım sayesinde binlerce dönüm ormanlarımız, evlerimiz, hayvanlarımız ve ormanlarda yaşayan hayvanlar yangında yok oldular.

Biz insanoğlu kurtardığımız evimize, arabamıza, mallarımıza ve hayvanlarımıza sevinirken hiç düşündük mü o ormanda yaşayan diğer canlılar nasıl can verdi diye!

20 senedir hangarlarda çürümeye bıraktığımız uçaklarımızı bakıma almış olsaydık acaba bu kadar uzun sürer miydi bu yangınlar? 

Bizler bu yangınlardan dersler çıkartmalı ve yeniden bu bölgeleri yeşillendirmeliyiz. Daha çok fidan dikmeli ormandaki ekolojik düzenlerin biran önce düzelmesine olanak sağlamalıyız. Bu bizlerin birinci görevi olmalı, yoksa orman olmayan yerlerde sel, heyelan gibi doğal afetlerle uğraşmak zorunda kalırız tıpkı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketleri gibi.

İçimiz yansa da, kül olsak da, bitip tükensek de canımızı dişimize takıp Türkiye’yi yeniden yaşanası, tertemiz doğası ve yeşiliyle yine cennet vatan haline getirmeliyiz. Bu bizim ilk ve son hedefimiz olmalı.

Bir ülke ancak doğasıyla, yeşiliyle ve insanıyla güzeldir. Yaşanan bu olaylardan dersler çıkarıp önümüze daha güvenli ve emin adımlarla ilerlemeliyiz.

Bu vatan hepimizin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EBRU ERDEN Arşivi