EBRU ERDEN

EBRU ERDEN

SAKARYA UNİGARDEN VE YOL SORUNU

Üniversiteye bu sene başlayan kızım için, Sakarya Üniversitesi kampüsü yanında bulunan Unigarden’dan kızım için bir apart tuttuk. Güvenlikli ve okuluna yakın olması bizim için avantaj teşkil etti. 

Fakat orada yaşamaya başlayınca gördük ki, ailesiyle veya yalnız gelen öğrenciler için şayet özel arabanız yok ise Serdivan’a inmek oldukça zahmetli. Çünkü Serdivan’dan Unigarden’a minibüs yok. Olan ringlerde pandemi nedeniyle kaldırılmışlar, sadece okul içinden geçen minibüsler ve otobüsler var. Onlarda öğrenci dışında başka kimseyi almıyorlar.

Velisi yanında olan bir öğrenci için şehir merkezine inmek oldukça zahmetli, üniversitenin içine öğrenci ve hocalar çalışanlar haricinde kimse alınmıyor. Taksilerde yol bozuk olduğu için oraya gitmeyi istemiyorlar. 

Öğrendiğime göre yolun yapılmasını istemeyenler o civarda bağı bahçesi olan mülk sahipleriymiş, devletten yol için bir milyon TL.  istiyorlarmış mahkemeyi kazandıkları içinde belediye oraya el atamıyormuş ve belediyenin döktüğü çakılı da hemen temizletiyorlarmış.  Hal böyle olunca hem öğrenciler hem de onların yanında kalan büyükleri için ulaşım büyük bir sorun haline geliyor. Çünkü Unigarden’dan taksiyle Adapazarı merkeze veya Serdivana gitmek en az 30 TL’ye mal oluyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ivedilikle bu konuya el atması gerekmekte. En azından belirli saatlerde koyacağı otobüs ya da minibüs seferleriyle orada yaşayan vatandaşları önemsediğini göstermelidir. 

Bir başka sorun da çocuğunuzu bıraktığınız zaman yabancı bir yerde gece sağlık sorunu yaşadığında yakınında yardımcı olabilecek bir sağlık biriminin bulunmaması. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında da özellikle yalnız yaşayan öğrenciler için site içerisinde acil ulaşılabilecek bir merkezin olması da önemli. Tıp fakültesi hastanesinin aynı kampüs içinde olmadığını göz önüne alarak bu konuda da çalışmaların yapılması yerinde olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EBRU ERDEN Arşivi