SELAMİ TURGUT GENÇ

SELAMİ TURGUT GENÇ

ANA VE ANACIKLAR..

Beşik sallayan eller, dünyayı yerinden oynatacak bir gücü simgeler. O annedir. Peter de Vries’in bu tespitini her anneler gününde hissederim.

Aldığım her nefeste, yediğim her yemekte, içtiğim her bardak suda sen varsın annem!.. Hayat bir rüya olsa da, yaşadığım günlerin toplamı sensin annem!..

Anneler Günü gelince, değişmeyen hislerimin tekrardan bir muhasebini  yaparım. Annemin hiç değişmeyen yüzünü ve yüreğini varlığıma oturtan önceki yazılarıma tekrar dönerim. İşte, o anne yadigârı yazılarımdan biri:

Bence, Annelerin Doğum Günü; 

“Anneleri Anma Günüdür..”

ÇÜNKÜ: Analar Ölmez..

Şimdiyi  düşünün.. Yarını düşünün.. Yarının yarınını.. Su gibi akan zamanı düşünün. Sonuçta ortaya çıkan müşterek Ruhun kaynağında bir annenin varlığı vardır. Bu, ölümsüzlüğün tescil edilmiş markasının adıdır.

Birgün anneler vardı.

Bugün de var.

Yarın da var olacak..

Gelecekte de var..

Annelerin gönlüne girilmez.. Zaten oralardasınız ve tükenmeyen bir sevgiyle yüklüsünüz..

Birgün sonsuza kadar seveceğiniz bir şey kalmazsa, yüreğinizde annenizi hatırlayınız. Onun sevgisi dönüp size gelecektir.

Anneler Gününde, anneleri reklam aracı haline getiren sevgilere, “sevgi” demem.. Yapmacık sevgi, göstermelik sevgi kimlere karşı kurgulanır?

Anacıklar vardır.. Babacıklar vardır.. Anne sevgisini hiç tatmamış bulunan evlatların rotasında “terkedilmiş iskeleler” gizlidir.. Özlemler çekilse de, yosun tutmuş kapkara bir mezar taşının yeri bile hayal edilememektedir..

Kapıları dünyaya kapatılmış, sırlarla yaşayanların içindeki isyanı unutturacak anne sevgi, bir gün rüyaları bölecektir. Varlıkları küllenmiş anneler, rüya da olsa, sizi dizinde yatıracak, saçlarınızı okşayacaktır..

Anneler Günü..

Analar, neler neler doğurmuş takdirinin bir ölçüsü olmasın.

Bu müstesna günde göndereceğimiz “minnettarlık sevgisinin” adresi, annelerdir. İslam dininde şu sözler altın harflerle yazılmıştır:

“Cennet Anaların ayağının altındadır..”

Ne var ki:

“Anası onu Kadir Gecesi doğurmuş..” deyimini geçerli kılan toplumsal bir inancı da yaşamımızda barındırmayın..

Şanslı, şansız ayırımına neden oluşturan bu sözlerle Anaların “künyesi” değişmez..

“Bütün anneler, bütün evlatlara içirdiği “Ak sütü” daima helal etmiştir. Yaşayan annelere “kucak.. kucak..” sevgi.. Ayakları cennete değen annelere bol bol rahmet dileriz. . Şehit anneleriyle bütün bir Türkiye gurur duyuyor..

Böyle kutsal annelerimiz oldukça bu millet ölmez..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAMİ TURGUT GENÇ Arşivi