EBRU ERDEN

EBRU ERDEN

AMAN DİKKAT -2

Bu kişiler sizde güven uyandırdığına inandığı zamanda size çok gizli bir sır vereceğini söyleyerek, Türkiye’ye yerleşmek istediklerini, Türkiye de iş kurmak istediklerini beyan ediyorlar.

Bana yazanlardan birisi aslen Fransız asıllı, babası Fransız annesi İtalyan olan “BEN BASHİROV ANGELO” eşini 8 sene önce meme kanserinden kaybetmiş, 13 yaşında kızı varmış, Birleşmiş Milletler gücünde görevli Yemende 4 senedir görev yapıyor, görevinin bitmesine 1 senesi kalmış. Türkiye’ye yerleşmek ve burada bir çikolata fabrikası açmak istiyormuş, babasının vasiyeti bu yöndeymiş. Ben Bashirov Angel ile bir hafta yazıştıktan sonra bana karşı hislerinin olduğunu, Türkiye’ye beni görmeye gelmek istediğini ve buraya yerleşmek istediğini söyleyerek kendisine satın alabileceği bir ev bulmamı ve kendisine fotoğraflarını yollamamı istedi.

Fransa'daki evini 850.000 dolara (11.602.500.00TL) satmış, Fransa'daki bankasıyla bir problem yaşadığını parasını güvenli bir şekilde Türkiye’ye göndermek istediğini söyleyerek benden banka hesap numaramı istedi. Bu parayı benim hesabıma geçirecek o Türkiye’ye geldiğinde bende ona bu parayı geri iade edeceğim ve benim hisseme 50.000 dolar yani (682.500.00TL) yatıracağını ekledi.

Bir diğerinin adı Stheven Michael, Suriye'deki Amerikan birliğinde Albaymış, bu ne doktor nede mühendis sadece asker, bu arkadaşta Suriye’deki bir arama kurtarma operasyonunda ekibiyle beraber çok yüklü miktarda bir gizli hazine buluyorlar. O parayı zavallılar kendilerine ayıramadıkları için komutanlarına söylüyorlar ama detay vermiyor çünkü çok gizli bilgi bu. Bu paranın çok olmasından dolayı ekipçe karar alıp, parayı başka bir ülkede güvence altına almak istiyorlar. Kendileri asker oldukları ve üst düzey güvenlik tedbirleri gereği kendi ülkelerine sokamıyorlarmış ve yine bir önceki, Ben Bashirov Angel gibi benden hesap numaramı isteyerek kendi payına düşen 2.500.000,00 dolar (34.125.000.00 TL)’ı Türkiye'de benim hesabıma yatırmak istiyor kendileri. Bunu kabul edersem Stheven Michael de bana 300.000,00 dolar (4.095.000.00TL)’ı bana hisse olarak verecekmiş.

Bir diğeri de Willam James bu arkadaş ta yetim hanede büyümüş, doktor olmuş kendisi genel cerrahmış, kendisi bir süre Türkiye de bulunmuş ve 16 yaşındaki kızının önce Amerika da California'da Maritime Academy de okuduğunu söylemişti sonra kızının Antalya da Cesur Okulları (Bold School) da yatılı okuduğunu yazdı bana. Kendisi şu anda Afganistan da görev yapıyormuş. Neden kızın Türkiye'de okuyor ve Türkiye’ de bu isimde bir özel okulun olmadığını söylediğimde, bana kızarak benim ülkem hakkında benim bir gazeteci olamama karşın bilmediğim gizli işlerin olduğunu, bu okulun da çok gizli bir okul olduğu için araştırmalarımda çıkmadığını söyledi. William James de diğerleri gibi Türkiye’ye yerleşmek benimle evlenmek ömrünün sonuna kadar burada yaşamak ve burada özel bir hastane açmak istiyormuş. Bana göndereceği para 1.500.000,00 dolar (20.475.000,00TL), bu paradan hisseme düşecek olanda 250.000,00 dolarcıkta (3.412.500,00TL). Bu kişiler ayrıca iş fırsatlarını, emlak ve araba fiyatlarını da soruyorlar, çünkü kendi ülkelerinde sözüm ona sattıkları malları mülkleri burada edinmek istiyorlar.

Size güvenebilmek içinde önce nazikçe soruyorlar “Sana güvene bilir miyim?” Onlara bana güvenebilirsin sana yardıma hazırım demenize gerek yok, zaten sizi en baştan “Keriz” sandıkları için, vaatlerine inanıp onlara yardım edeceğinizi sanıyorlar. Düşünsenize bunlardan birini bile kabul etseniz köşeyi döndünüz demektir. Ancak rüyanızda görebileceğiniz bir servetin sahibi olacaksınız, bir de hepsini kabul ettiğinizi düşünürsek neredeyse Türkiye'nin dış borçlarını siz kendi başınıza kapatabilecek durumda olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti sırf bu yüzden size madalya bile takabilir.

(Devam edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EBRU ERDEN Arşivi