28 Mayıs sonrası İYİ Parti'de istifa

28 Mayıs sonrası İYİ Parti'de istifa
İYİ Parti Aydın Milletvekili aday adayı ve Nazilli İlçe Teşkilatı kurucularından Mehmet Reşat Taşdemir partisinden istifa ederek, 'Meral Akşener'in başbakanlık talebi hayalden öteye gidememiştir. Bu başarısızlıkların tüm sorumluluğunu üzerime alarak mevcut partimden istifa ediyorum” dedi.

Türkiye'de 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre güven tazeleyerek yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Ancak bu seçim sonucu, İYİ Parti Aydın Milletvekili aday adayı ve Nazilli İlçe Teşkilatı kurucularından Mehmet Reşat Taşdemir'in partiye olan bağlılığını sorgulamasına ve istifasını duyurmasına neden oldu.

Mehmet Reşat Taşdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin ardından istifa ettiğini duyurdu. Taşdemir, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirerek, güçlendirilmiş parlamenter sistem talebinin göz ardı edildiğini, mutabakat metninin rafta kaldığını ve Meral Akşener'in Başbakanlık talebinin gerçekleşmediğini belirtti. Bu başarısızlıkların sorumluluğunu üstlenerek mevcut partisinden istifa ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.