DR.AKKAN SUVER

DR.AKKAN SUVER

Diplomasiye veda…

Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi mutlaka bir de sonu vardır.

On iki yıllık bir süreci noktalayarak, İstanbul'da sürdürdüğüm Karadağ (Montenegro) Fahri Başkonsolosluk görevimi, açılan resmi konsolosluk münasebetiyle bir kariyer diplomat olan Büyükelçi Selim Lika'ya yılbaşı itibarıyla devrediyorum.. Artık İstanbul’da Karadağ (Montenegro) Devleti'nin resmi bir binası ve temsilcisi bulunmaktadır.

Gerçekte ben bir basın mensubuydum.

Basın kartı taşıyan bir gazeteci olarak, on iki yıl diplomatik bir hayatın içinde bulundum.

Bu bir ilkti.

Yıllar önce zamanın İçişleri Bakanı Jusuf Kalemperovic bana itimat ederek, devletine beni önerdi. Gene zamanın Dışişleri Bakanı Milan Rocen ile Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic de bu itimadı kabullendiler ve atamamı gerçekleştirdiler.   

Ülkem Türkiye de benim görev yapmama izin verince konsolosluğumun önü açıldı. Dolayısıyla bu vedam sırasında Karadağ (Montenegro) Devletine teşekkür ederken, benim İstanbul'da görev ifa etmeme yardımcı olan Dış İşleri Bakanlığımıza ve İstanbul'un önceki ve aktüel Valileri'ne en içten duygularla minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Eğer bir başarım varsa ve düzgün hizmetlerim olduysa bu onların açtığı yollarda yürümemin eseridir.

Bu veda anında onlara teşekkürü de bir borç biliyorum.

Geride bıraktığım on iki yılda şeref ve sorumlulukla Karadağ'ın (Montenegro) Bayrağını dalgalandırdım. Zaman geldi ticari münasebetlerde, zaman geldi İstanbul dışında resmi toplantılarda, zaman geldi uluslararası sportif karşılaşmalarda, zaman geldi diplomatik zeminlerde,  zaman geldi askeri heyetlerin gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerde, itina ve dikkatle Karadağ'ı (Montenegro) temsil ettim. Ankara’da dört Büyükelçi ile çalışma şerefine erdim.

Karadağ (Montenegro) Devleti de bana güvendi.

Ben de onların güvenine halel getirmeden iki ülke arasında daha yakın bir işbirliğinin ihdası için var gücümle çalıştım.

Bu çalışmalarımın bir sonucu olarak güven içinde görevimi Büyükelçi Selim Lika'ya devrettim.

İnanıyorum ki, benim İstanbul'da araladığım diplomasi kapısını o ardına kadar açacak ve iki ülkenin birlikte daha başarılı, daha verimli birlikteliğinde önemli roller üstlenecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DR.AKKAN SUVER Arşivi