MasterChef Baklava Tarifi! Baklava Nasıl Yapılır?

MasterChef Baklava Tarifi! Baklava Nasıl Yapılır?
TV8'de yayımlanan sevilen yarışma programı MasterChef'te bu akşam yarışmacılar baklava açtı. Elde açılmış çıtır yufka katmanlarının arasına serpiştirilmiş lezzetli antep fıstığı ile yufkanın üzerine dökülen mis gibi tereyağının güçlü kombinasyonu baklava, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısıdır. Bayramlarda ve özel günlerde sıklıkla yapılan baklava tarifini haberimizde derledik. Baklava nasıl yapılır? İşte, baklava tarifi...

TV8'de yayımlanan sevilen yarışma programı MasterChef'te bu akşam yarışmacılar baklava açtı. Elde açılmış çıtır yufka katmanlarının arasına serpiştirilmiş lezzetli antep fıstığı ya da ceviz ile yufkanın üzerine dökülen mis gibi tereyağının güçlü kombinasyonu baklava, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısıdır. Bayramlarda ve özel günlerde sıklıkla yapılan baklava tarifini haberimizde derledik. Baklava nasıl yapılır? İşte, baklava tarifi...

Baklava Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Hamur için malzemeler

5 su bardağı un 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için malzemeler

500 gram kadar dövülmüş ceviz ya da antep fıstığı
Üzeri için malzemeler

300 gram (yaklaşık 21 yemek kaşığı) tereyağı
Açma işlemi için malzemeler

1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Şerbeti için malzemeler

4 su bardağı toz şeker 
1 yemek kaşığı limon suyu
5 su bardağı su

Yapılışı

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Şerbet yapımı için; şeker ve suyumuzu bir tencereye alalım ve ocağın altını açalım. Tencereye koyduğumuz şerbet tamamen eriyip kaynamaya başladığında 15 dakika daha kaynatalım. Ardından limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım. Kaynayan şerbetin altını kapatıp bir kenara alarak soğumasını sağlayalım.

Baklava hamuru için; süt hariç tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alalım. Ardından ılık sütümüzü yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamuru 15 dakika yoğuralım ve kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayalım. Hazırlanan baklava hamuru 30 eşit parçaya ayıralım. Hazırlanan bezelerin üstünü temiz bir bez ile örtelim. Açma işlemini yapmak için nişasta ve unu karıştıralım. Her bezeyi açmaya başlamadan önce nişastalı harçtan az miktarda dökelim ve tabak boyutunda açalım.
Pasta tabağı büyüklüğünde açılan yufkalar arasına nişastalı harçtan yayalım ve üst üste koyalım. Nemli bir bez ile örtelim. Tatlı yapımında kullanılacak tepsinin tabanını ve kenarlarını yağlayalım. Tepsiye 3 kat yufkayı serelim. Üzerine bol bol ceviz ya da antep fıstığı serpelim. Ardından 1 kat daha yufka serelim ve tekrar ceviz ya da antep fıstığı serpelim. Bu şekilde devam edelim en son kat olacak olan üst katına 2 kat yufka serelim. Bütün malzemeler bittiğinde tatlınızı istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Eritilmiş tereyağını yufkaların üstüne iyice yayalım. Islanmamış yer kalmaması gerekir. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 25 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır. Soğuyan şerbeti fırından çıkan tatlının üzerine güzelce dökelim.
Baklava şerbetini çekene kadar bekleyelim. Bu aşama en az 3 saat sürebilir. Şerbetini çeken baklavayı servis edebilirsiniz.

Yuvarlak Tepside Yıldız Dilim Baklava Nasıl Kesilir?

Baklava için yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra 4 eşit parçaya kesin. Kestikten sonra üçgenlere ayrılmış olacak. 4 eşit parçanın her birini yine küçük üçgen olacak şekilde dik olarak kesin. Diğer kısımları da paralel olarak kesin. Oluşan dik üçgen dilimleri eşik aralıklarla dik bir şekilde dilimleyin. Tüm tepsiye aynı işlemi uygulayın. 

Kare Tepside Baklava Nasıl Kesilir?

Kare dilim baklava kesimi için 2 kısma ayırdığınız baklava yufkalarının ilk grubunu tepsiye yerleştirin. Orta kısma ceviz, fındık ya da fıstık serpin. Kalan yufkaları da üst üste yerleştirin. Ardından bıçakla kare olacak şekilde dilimleyin. Daha sonra baklavanın üzerine tereyağı ekleyip fırına verin. Kızarınca fırından alın ve şerbetini ekleyin.

Havuç Dilim Baklava Nasıl Kesilir?

Baklavınızı havuç dilimi şeklinde kesmek için hamuru 4 eşit üçgene ayırın. Ardından her üçgenin orta kısmından tepsinin kenarında dik olacak şekilde keserek 2 parçaya ayırın. Bütün tepsiye aynı işlemi uygulayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yemek Tarifleri