TBMM Dilekçe Komisyonuna 7 ayda 5 bin başvuru

TBMM Dilekçe Komisyonuna 7 ayda 5 bin başvuru
TBMM Dilekçe Komisyonuna 7 ayda yaklaşık 5 bin başvuru geldi. En çok başvuru çevre yönetimi, çalışma hayatı, emeklilik ile adalet hizmetleriyle ilgili olurken, İstanbul, Ankara ve İzmir'den yapılan başvurular başı çekti.

Vatandaşların parlamentoya ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonuna, 28. Dönem'in başlangıcı olan 15 Mayıs'tan bu yana 4 bin 817 başvuru yapıldı.

Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, gerçekleştirdiği toplantılarda 4 bin 275 dilekçe hakkında karar verdi. Mevzuata uygun olmayan ya da mükerrer başvurular işlemden kaldırılırken, bazı dilekçelerin incelemesi devam ediyor.

Komisyona gelen başvuruların ilk sırasında yaklaşık 1800 dilekçe ile "çevre yönetimi" yer aldı. İkinci sırada, 780 başvuru ile çalışma hayatı ve emeklilikle ilgili konular, üçüncü sırada 575 dilekçe ile adalet hizmetleri bulunuyor. Başvuru sayısına göre sıralama, askeri işlemler, şehircilik (konut-barınma), eğitim hizmetleri, sosyal hizmetler, mahalli hizmetler, sağlık hizmetleri ile vergi ve mali hizmetler olarak devam ediyor.

Dilekçe Komisyonuna bu dönemde en çok başvuru İstanbul'dan yapıldı. 1347 kişi ya da kurumun komisyona başvurduğu İstanbul'u, 482 dilekçe ile Ankara, 264 dilekçe ile İzmir takip ediyor. Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Kayseri, Adana ve Mersin de en çok başvuru yapılan diğer iller olarak listede yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.