SELAMİ TURGUT GENÇ

SELAMİ TURGUT GENÇ

KARAKTER YOKLAMALARI YAPILIRKEN..

Toplum analizcileri, olayların ve fikirlerin “cansızlık noktası”nı araştırma konusu yapıyorlar. Beynin, duygulardan sorumlu olup olmadığı inceleniyor. Duyguların, aklın ve isteklerin kaynağına inilmek için yoğun çabalar gösteriliyor. Testlerle, insan yaşamından anlam çıkarmak için “karakter yoklamaları” üzerinde duruluyor. Bilim adamları, şimdilik tam ve kesin bir bilgiye sahip değiller. Öne çıkan iddialara göre:

“Kalp, beynin trafik uzmanıdır” diyenlerin tezleri de tartışılıyor. Beyin bilimcilerinin bir kısmı, kalp duygunun merkezidir, diye düşünüyor.. Herşeyi algılayan beyne dokunulduğu vakit, insan canının acımadığı deneyimlerinden de söz ediliyor.

İnsandaki karakter bozukluklarının üreme yeri tespit edilirse, suçun beyindeki izleri ortaya çıkarılacaktır. Beyin araştırmaları, zekaya bakışı da değiştirecek..

Ekonomi ve siyaset bilimcileri, toplumun önündeki insanların “yön bulmakta” zorluk çekmelerini, akıl ve zeka arasındaki farklılıklara bağlıyorlar.. Bu noktada şöyle bir düşünce gelişiyor:

“Dünyayı zekiler değil akıllılar yönetir.”

Çünkü akıl doğuştan gelir.. Zeka beynin cevheri ve cilasıdır. Birisine:

“Geri zekalı” derseniz, hemen onun aklından da şüphe etmeniz gerekir. Beynimiz doğal ve doğru çalışmıyorsa, zekayı öne çıkarmak mümkün olabilir mi?

Yaptığımız işleri akla uygun bir düzeyde düşünmezseniz sizi:

“Boş beyinli” diye tanımlayanlar çıkabilir. Demek oluyor ki, “kafadan zoru” olanların karakteri, “Akıl tutulmasıyla” şekillenebiliyor..

Böyle birinin hayatımıza ;

“Kafa karıştırıcı”  bir tiplemeyle girdiğini gördüğünüzde bilin ki, o insana bulaşacak “beyinlerindeki virüsün” taşıyıcısı olursunuz.

Siz siz olun da, peşinden gittiğiniz kişilerin “beyni sulanmış” ise, birlikte bulunduğunuz aracı ilk durakta terkediniz.

Geçmişi inceleyenler ve geleceklerle ilgilenenler için kalıcı olan tek şey; 

“Değişimdir..”

Kime ve neye inanacağınız konusunda kararsız kalmayınız. Politika dünyasının seçkin aktörlerini “imtihan eden” taraf olmaya yöneliniz..

“Lütfen daha sonra tekrar deneyin..” diyenlerin hamalı olmayınız..

SÖZÜN SÖZÜ: “Akıllı bir insan her şeyi, sinsi bir insan herkesi bilir.”

AKILLARA DURGUNLUK..

Adamın birini, uzun yıllar sonra doktorunun ziyaret etti:

“Merhaba doktor bey. Beni tanıdınız mı? İki yıl önce ağrılarım için size başvurmuştum..”

Doktor şaşkınlık geçirmeden:

“Tamam, hatırladım dedi.,”

Hasta tekrar konuştu:

“Hatırladığınıza göre, o zaman size sıkıntı veren insanlardan uzak durmamı istemiştiniz, bunun da hatırladınız mı?”

“Elbette.. Aynen aklımda.”

Hafızanız kuvvetliymiş doktor bey.. Ben de bunu anlamaya gelmiştim..”

<