Vivo, Nokia'nın Hamlesiyle Almanya Pazarında Satış Yapamayacak

Vivo, Nokia'nın Hamlesiyle Almanya Pazarında Satış Yapamayacak
BBK şirketlerinden Vivo, Nokia'nın patent davası hamlesi nedeniyle Almanya pazarında satış yapma imkanını kaybetti. Geçtiğimiz yıl OPPO ve OnePlus gibi BBK şirketleri, Nokia'nın açtığı bir patent davası sonucunda bir süre boyunca Almanya'daki resmi siteleri üzerinden satış yapamamışlardı. Bu durumda, telefonların mevcut satışında bir sıkıntı olmasa da, kullanıcılar Almanya'da bu iki markanın telefonlarına resmi kanallar üzerinden ulaşamamışlardı.

Finlandiya merkezli Nokia, 5G destekli akıllı telefonlarda sahip olduğu patentlerin ihlal edildiğini kanıtlayarak satış yasağı getirmişti. Bugün itibarıyla, bu durum bir diğer BBK şirketi olan Vivo'ya da sıçradı. Nokia'nın aldırdığı yasal karar nedeniyle Vivo, artık Almanya'da akıllı telefon satışı yapamayacak. Ayrıca, Nokia'nın diğer Avrupa ülkelerinde de Vivo'ya yönelik yasak getirme çalışmaları olduğu ve Almanya'daki kararın diğer ülkelerdeki yasağın da hızla gelmesi bekleniyor.
OPPO'dan gelen açıklamada, "Davadan etkilenen ürünlerin satış ve pazarlamasının geçici olarak durdurulduğu Almanya dışındaki tüm pazarlarda normal şekilde faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Nokia ile proaktif bir şekilde görüşüyoruz ve bu konuyu adil bir şekilde çözmek için özenle çalışmaya devam edeceğiz." denildi.
Bu durum, Vivo'nun Almanya pazarında yaşadığı satış engeli ve Nokia'nın diğer Avrupa ülkelerinde de Vivo'ya yönelik yasak getirme girişimleriyle birlikte, BBK şirketleri ve Nokia arasındaki patent anlaşmazlıklarının yankıları olarak görülüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.