Türk SİHA’ları 2023’te çok daha yetenekli olacak

Türk SİHA’ları 2023’te çok daha yetenekli olacak
ASELSAN, 2023 yılında teslim edeceği, seri üretimine başlayacağı teknolojilerle Türkiye'nin etkin olarak kullandığı silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) yeteneklerini artıracak.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, , şirketin faaliyetleri açısından 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Sektörün özelliği gereği her yıl sonunun yoğun tempoda geçtiğini ifade eden Görgün, tüm çalışma arkadaşlarının aldıkları sorumlulukları, üzerlerindeki görevleri en iyisiyle tamamlayabilmek ve teslim edebilmek için çalıştıklarını söyledi.

Görgün, 2022'yi iyi geçirdiklerini, tüm yıl boyunca tempolarının yıl sonundaki yoğunluğa yakın olduğunu belirterek, "Yılı hedeflerimize ulaşma anlamında mutlu kapatıyoruz. İhracatta hedeflediğimizin yüzde 115'i bir rakama ulaştık. Olabilir, makul, riskleriyle beraber planladığımız bir hedef vardı. Yıl içinde gerçekleşen birtakım fırsatlar da oldu, onları da değerlendirdik, üzerine çıktık. Teslimatlarımızda büyük aksaklıklarımız olmadı. Son birkaç günü de iyi değerlendirip büyüme hedeflerimiz, finansal perspektifimiz, teslimatlarımızla beraber tedarikimizin zamanında yapılması, stoklarımızı yönetebilmemiz, bunların her biri bizim için hedefler içindeydi. Birçok yeni projeyi yıl içinde paylaştık. Dönüp baktığımızda 'başarılı' ifade edebileceğimiz bir yıl oldu." dedi.

SSİK’te ASELSAN'a birçok sorumluluk verildi

2023 yılına Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısının işareti ve yönlendirmesiyle başlayacaklarını vurgulayan Görgün, şöyle konuştu:

"Orada ASELSAN'a duyulan güven ve verilen bir sorumluluk var. Bunun dışında hem teknolojiyi hem operasyonel faaliyetleri takip ederek yeni ürünler, sistemler geliştirme konusunda da gayretle çalışıyoruz. SSİK toplantısının özellikle hava savunma, mühimmatlar, savaş uçaklarının modernizasyonu, MİLGEM 6, 7, 8'inci gemilerin inşası gibi başlıkların her biri bizi heyecanlandırıyor. 2023’te tamamlayacağımız, teslimatı yapılacak projeler de var.”

Bölge hava savunma kapsamında Siper Projesi'nin teslimatını 2023 içinde yapacaklarına işaret eden Görgün, "Çok iyi gidiyoruz, 7/24 çalışılan bir proje. Bunun Ürün-1 denilen versiyonu başarıyla tamamlanmıştı. Sözleşmedeki kapsamı için teslimatı da Cumhuriyet'imizin 100’üncü yılında gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.