ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

TUR CEPDE

Açıkçası Crespo - Zajc orta sahası beklemiştim maç öncesinde. Ya da Arao oynayacaksa, Brezilyalı ile beraber Crespo sahaya çıkar diye düşünmüştüm. Her iki tercih için de yanıldığımı itiraf etmek isterim. Ancak bu tercihin en doğru yanı, Fenerbahçe gibi bir gücün sahaya bir defansif ve bir ofansif merkezle çıkmasıydı.

Bu tercihle Jesus'un taktik tahtasına ilk olarak Arao'yu yazdığını da anlamış olduk böylelikle. Elbette Slovacko Fenerbahçe terazisinde bir takım değildi. Tabii ki Çek takımını küçümsemiyorum ama Fenerbahçe ilk yarı boyunca alt sıralardan bir türlü kurtulamayan bir Anadolu takımıyla mücadele eder gibiydi.Tek bir şut çektiler. O da Ertuğrul’u yerde gördüğümüz tek pozisyondu ancak pozisyon da ofsayttı. İkinci yarıda dahil olmak üzere başka bir pozisyona girdiklerini hatırlamıyorum doğrusu. 

Emre Mor hırslıydı, hızlıydı, defansif ve ofansif noktalarda takımına fazlasıyla yardımcıydı. Yaptığı gol vuruşunda da adeta ustaydı. Üstelik Henrique’nin muhteşen frikik golünü de yaptırandı. Golün hemen ardından, Rossi Mor'a ayak uydurabilseydi belki bir gol daha gelebilirdi.

İKİ YILDIZ ÜÇ GOL 

Zajc orta sahada hiç sırıtmadı. Bitirdiği yerden devam ediyordu Slovak. Güzel çalımlarla gidip vurduğu şut gol olmasa bile, gol olmuşcasına sildi gözlerimizin pasını Miha'nın çabası. Emre, Lincoln'e göre oynadığı kanatta daha iyi gibiydi ancak devrenin kapanışını Lincoln yaptı. Harikulade bir frikik attı.

Fenerbahçe ikinci yarıda farkı arttırmalıydı. Turu garanti altına almalıydı.  Hofmann’ın ikinci sarısı tribünlere fark 4-5’e gider dedirtmiş olmalıydı. Fakat Çek oyuncunun çıkışıyla konuk ekip kendi bölgesine iyice yerleşip farkı korumak isteyince, Fenerbahçe baskılı gözüksede çok pozisyon üretemedi. Lincoln frikik golünün güzelliğine nazire yaparcasına enfes bir sol ayak vuruşuyla sarstı Filip’in kalesini farkı üçe taşırken.

Gecenin Notu: Fenerbahçe tepeden tırnağa her yönüyle üstündü Slovacko’dan. Fakat bu üstünlük yeterli gol pozisyonu üretmeye yetmedi. Bir şeyler eksik kaldı yine. Sanırım hala üst düzey bir golcüye ihtiyaç var!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi