ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

TEKNİK ADAM MAĞLUBİYETİ

Fenerbahçe uzun bir aradan sonra yine üçlüye dönmüştü. Bu tercih bu maça özel olmalıydı. Orta sahasını kalabalık tutmak istemişti Jesus. Ve elbette Ferdi ve Osayi'nin gençliklerine ve enerjilerine güvenmiş olmalıydı. Bence maçın kilit oyuncuları bu iki isimdi. Onlarin performansı maçın Fenerbahçe'nin lehine mi yoksa alehine mi geliseceginin habercisi olacaktı? Joshua King de karşılaşmanın etkili oyuncusu olmaya adaydı. Beni takip eden okuyucularım bilirler. Bence üçlü defans oynamak hele ki bir derbi mücadelesine üçlüyle çıkmak çok büyük bir riskdi benim futbol bilgimde. 

İlk yarım saat dolarken King'in direkten dönen şutu dışında her iki ekipde kayda değer bir aksiyona sebebiyet verememişti. Son dakikalarda King'e cevap veren Aldülkadir'in vuruşuydu. Geri kalanında, ortada dolanıp durdu iki takımda koca kırk beş dakikada.

JESUS TECRÜBESİZ BİR HOCA GİBİYDİ

İkinci yarı ya böyle devam edecekti ya da sarı kartlı oyunculardan kartı kırmızıya dönüşecek olan takımını eksik bırakacaktı. Edin Visca'ya gol izni vermeyen Altay aynı çevikliği Gomez karşısında ne yazık ki gösteremedi. Crespo gereksiz yere aldığı ilk sarının cezasını hem kırmızı kart görerek, hem takımını bir oyuncu eksik bırakarak çekti ama takımına verdiği asıl hasar oyundan çıkar çıkmaz Fenerbahçe'nin geriye düşmesiydi. İkinci yarıda kırmızının geleceği o kadar belliydiki. Hoca hariç bir çoklarımız farketmiş olmalıydı. 

Jesus'un ilk hatası üçlü defansdı. Üstelik de derbide üçlü oynamak ancak pratiği oturmayan fantastik bir düşünce olmalıydı. Bu sistemle tasarruflu oynayamazsınız. Ayrıca birileri hocaya elindeki kadronun İtalyan olyunculardan oluşmadığını hatırlatmalı! İki, orta sahanın en hareketli bölgesinin en hareketli oyuncusu sarı kartla ilk yarıyı tamamlıyorsa, ikinci yarıya çıkmamalı. Etti mi size hocanın ikinci hatası. Takım kaldı mı bir eksik! Üç, hoca kendini kenarda mental olarak kaybetti bence. Takım 10 kişi kalınca ister istemez panikledi Portekiz'li. Bir Türk teknik adam gibi üst üste hücumcu almaya başladı oyuna. Dört, son dört dakikada hem Rossi hem de Mert Hakan oyuna girmişti. Son bir kaç dakikada n yapacaklardı?!

Gecenin Notu: Bence Jesus'un en formsuz maçıydı. Dinamo Kiev'e karşı İsmail'i sarı kartına rağmen oyunda tutan Jesus, Trabzonspor'a karşı Crespo'yu oyundan çıkarmayarak aynı hatayı yaptı. Bir de hoca tek puana gelmiş. O zaman neden üçlüyle oynadı? Ferdi ve Osayi kenarlarda 80-90 metre niye boşa gidip geldiler? Madem hedef alınacak bir puanla liderliği korumaktı, 4-5-1 oynar mis gibi tek puanla döerdi evin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi