NURAY ÇAĞLAR

NURAY ÇAĞLAR

TARİH İYİ YAZMAZ

Rusya, Ukrayna'ya savaş açtığında y çoğu yazıda a  Zelenski'nin bir şovmeni olduğu ve kendi çıkarı için dünyayı ateşe vermek istediğini iddia edilmişti.

Tüm dünyayı Rusya'ya karşı savaşmaya çağıran Zelenski sahnede yaptığı gösterileri siyaset sahnesinde de tekrarlıyor. Bu savaş çığırtkanı siyasi liderin birde ortağı vardı: NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg. NATO ortakları, genel sekreterin kulağını bükünce o dozunu düşürdü, Ancak artis Zelenski; oyunlarına devam etti.

Rusya'nın nedenini pek bilemediğimiz, belki dünya kamuoyunu yumuşatmaya, belki  Zelenski'yi daha da şımartıp psikolojik bir savaşın içine çekmeye çalıştığını varsayımını bile düşünebileceğimiz  bir taktik uyguladığını tahmin edebiliriz..

Gazetelere yansıyan haberlere göre, bu taktik başarılı olmuşa benziyor; Ukrayna'daki savaş  son sürat devam ederken bir ABD televizyonu ilginç anlara sahne oldu. Zelenski ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme adeta bomba gibi düşerken ABD basını Washington kulislerindeki endişeyi sayfasına taşıdı.

Herson'dan çekilmek zorunda kalan Rusya sahadaki kaybı füze ve hava saldırıları ile telafi etmeye çalışırken ABD televizyonu Zelenski'yi bir hayli kızdıracak bir yayına imza attı.

Fox News sunucusu Tucker Carlson'ın canlı yayında ortaya attığı Zelenski iddiası ülkenin gündemine adeta bomba gibi düştü.

Carlson, Zelenski'nin 'ABD'li vergi mükelleflerinden para talep eden yozlaşmış bir diktatör olduğunu söyledi.

Oldukça ağır bir suçlama. Carlson bu ifadelerle yetinmemiş ve suçlamalarını sürdürüyor.

Carlson ABD'yi üçüncü dünya savaşına sürüklemeye çalışmakla suçladığı Zelenski için şu ifadeleri kullandı;

'Yapılan yardım Afganistan'da her yıl harcadığımızın iki katı. Kim bu adam? Yozlaşmış bir Ukraynalı diktatör. Bu cüreti nereden alıyor?'

Carlson'ın konuğu, eski ABD Özel Harekat pilotu L. Todd Wood, ise Zelenski'nin siyasi kariyerinin milyarder Igor Kolomoisky tarafından finanse edildiğini hatırlatıyor ve bir başka iddiayı dile getiriyor; İddia son derece ironik ve ABD halkına yönelik.  Wood diyor ki; Zelenski  artık daha büyük, daha önemli, daha güçlü ve daha zengin bir hayırsevere sahip. Bu hayırsever ise Biden yönetimi.'

Rusya yani Moskova ise Washington'un bir yılda Ukrayna'ya 70 milyar dolarlık bir yardım yaptığını söylüyor.

Yine gazetelere yansıyan haberlere göre; Journal (WSJ) ise Ukrayna'ya yapılan yardımlardan dolayı Washington'da oluşan endişe giderek artıyor..

WSJ'nin kongre ve hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, ABD hükümetinin Ukrayna'yı silahlandırma politikası Tayvan'a silah sevkiyatındaki gecikmeleri şiddetlendiriyor.

 Evet, görünen o ki; ABD basını bunları dillendirmeye başladığına göre, yakın bir gelecekte Zelenski'nin muslukları kesilecek demektir.

Olan yerinden yurdundan olan milyonlarca insan, bir kişinin şöhret uğruna yaptığı bu akıl almaz macerada yaşamın yitiren Rus Ukraynalı ve Ukrayna adına savaşan lejyonlara oluyor.

 Tarih, ülkesi savaşırken milyonları ölüme yollarken "karı-koca" olarak  moda dergilerine poz veren Zelenskiler için hiçte iyi şeyler yazmayacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NURAY ÇAĞLAR Arşivi