CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

SORUMLULUK SEÇMENDE

Sevgili dostlar, bu haftaki yazım yayımlandığında ülkemizde Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem 600 yeni mebusunun belirleneceği ve yurt içinde 60.904.499 ve yurt dışında ise 3.286.786 olmak üzere toplam 64.191.285 seçmenin oy kullanacağı 2023 yılı seçimleri henüz yapılmamış olacak ya da, seçimlerden önceki son yazım olacak.

 Elbette kısmet olursa seçimlerden sonra da birlikte olacağız ama madem ki seçimlerden önceki son yazım, o halde çoğu meslektaşlarım gibi ben de seçimlerle ilgili görüş ve öngörülerimle kamu görevimi üzerime düştüğü şekilde kaleme almayı uygun buldum. 

Değerli okurlar, seçmenin vereceği karar yani kullanacağı oyun ve tercihinin ne olacağını belirlemesi temelde iki durumu ele almasına bağlı olmaktadır.

Öncelikle, iktidarda olan yönetimin görevde olduğu süre içerisindeki uygulamalarının vatandaşa yansıması.

Sonrasında ise,

Yeni yönetime talip olanların verdiği güven ve  inandırıcılık..

     Bu iki durumun seçmeni etkilediği elbette geçerli akçe ki mitinglerde, parti toplantılarında,

 basına dolayısıyla seçmene yansıyan demeçlerde vatandaşı her yönüyle etkileyen konular özellikle vurgulanmaktadır. 

Değil mi ki, bir seçim atmosferi ve herkesin kazanmak isteği var, elbette bu gibi eylem ve çalışmalar da son derece doğal.

Yukarıda açıklanan her iki durum partilerin kendi sorumluluk ve iradelerini ortaya koymakta ancak, asıl geçerli olan seçmenin kendi sorumluluğunu taşıyacağı konulara dikkat etmesidir !..

Partilerin seçim çalışmaları etkili olmakla birlikte, seçmenin araştırma ve bilgi birikimlerinin, vereceği karar üzerinde önemle rol oynayacağı elbette olası. 

Oyunu verirken kendisini yönetmeye talip olanları ne ölçüde tanıyorsa bu gün verdiği kararın yarın kendisine yansımasıyla da o denli mutlu ya da mutsuz olacaktır…

 “ Bilgili insan etrafına ışık saçar, varlığı art niyetli olmayanlar için memnuniyet vericidir..

Ancak yarı cahil insana gelince, yanlış ve yarım yamalak bilgi eksikliğini kurnazlık yöntemleriyle telafi etmeye çalışarak, kendi çıkarlarının dışında herkese ve her şeye zarar verir…  Cevdet TÜTÜNCÜ – YENİ GÜN - 25.Nisan.2023 “

Seçmenin sorumluluğu da budur ve oylar verilinceye kadar ki sürede kendi omuzlarındadır..

Oylar sayıldıktan sonra ise her türlü sorumluluk çoğunluğu sağlayan ve yönetime gelen partinin kendi yükümlülüğüdür. 

O nedenle her ne kadar  “ Her yiğidin gönlünde bir aslan yatsa da “ bütün hayatı her yönüyle etkileyen bir yönetimi seçmek, mazereti geçersiz kılan bir sorumluluktur…

Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEVDET TÜTÜNCÜ Arşivi

ÜLKEM

27 Aralık 2023 Çarşamba 09:22