SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

SORUMLU  KULLUK

Alemlerin Rabbi Allah, İnsanı da KUL'U  olarak yarattı. O'na Akıl, İrade verdi ve SORUMLULUK sahibi kıldı. Sorumlu kulluk, AKILLI olan herkesi bağlar ve Aklını da DOĞRU yönde kullanır. ALLAH: "Aklını kullanmayanların üstüne pislik yağdırırım" diyor Ayetinde. Kul, AKLINI: Ahlâki, Vicdanı, İnsani, Hak-Adalet ve Merhamet ölçülerine göre  kullanmalıdır. Böyle kul YİĞİT kuldur. Aksi durum,"Nefs ve Şeytan" isteklerine boyun eğmektir. Kul'luktan kaçış demektir. KUL'UN niyeti, gayreti, kabiliyeti yukarıdaki iki yapı ya göre değer kazanır.

Önce şunu söyleyeyim. Asgarı ücreti 8500 TL.açıkladı Cumhur Başkanı bugün. Öncesinde, genel tahminler şöyleydi:(7000-7500-8000-8500-9000)TL'. Rabbım, Herkes için BEREKETİNİ arttırsın. İşçi, işveren Dengesi oluşturuldu. Hayırlı olsun.

Şimdi yapılması gereken üç EYLEM var.1-Başta gıdacılar ve her  SEKTÖR kesimin küçüklü-büyüklü bütün ESNAFLARININ Yapması gerekenler.

2-DEVLET YÖNETİCİLERİNİN Yapması gerekenler.

3-MİLLETİN Yapması gerekenler.

Başta GIDA Sektörü olmak üzere, her SEKTÖRÜN küçüğünden büyüğüne kadar Milletin Cebini boşaltma alışkanlığından vaz geçmesi lazım. PANDEMİDEN bu yana yapmadıkları, sadece menfaatlerine yönelik olumsuzluk kalmadı. Her yapı , hiç bir kritere uymayacak şekilde ürünlerine fiyatlandırma yaptılar. Haksız kazanç elde etti ekserisi. Her şey milletin gözü önünde oldu.

Bu gün itibariyle yine hızlı bir etiket değişimi başladı fiyatlarda. Bu günkü fiyatların en az yüzde OTUZU köpüktür, haksız kazançtır. Yeni eklemeler yeni bir yolun zincirleme açılmasının emaresidir. Bunun adı EKONOMİK TERÖRDÜR. Bu gidişten vaz geçmeli bu yapılar.

DEVLET YÖNETİCİLERİ: Bu gidişe, mutlaka milletin lehine hissedeceği NEŞTERİ  vurmalıdır. Aksi halde bu ekonomik  TERÖR, 2023 Seçimlerine Emperyalizmin istediği şekilde  bir müdahaleye zemin hazırlar seçimler açısından. Unutmamak gerekir, "Millet Güçlüyse, Devler Güçlüdür". Kimdir bu yapılar ki, Millete, Devlete kafa tutuyorlar. Bu yapıların

Unutmamaları gerekir ki; Kendilerinden çok daha kuvvetli kişiler ve kurumlar vardı geçmişde.

Mesela, bir KARUN vardı. ALTINLARI için DAĞ Yapmıştı. Ama bırakıp gitmekten kurtulamadı.

MİLLETİN  de Yapması gerekenler var. Millet de kendi gücünü gösterebilir. Pandemi döneminde epeyce sıkıntılar yaşandı. Bu günkü her SEKTÖR deki pahalılığın temel öncüsü maalesef gıdacıların ciddi bir bölümüydü. Onların yaptıklarının cezası  halka dokunacak şekilde yeterince gelmeyince, diğer kesimler de hareketlendi.

Zincir Marketler milletle büyüdüler. Millet hiç bir kurum ayırımı yapmadan alışverişinde hayati öncelikli ihtiyaçları azar azar almaya yönelirse ve bunu o kurumların anlayacağı ana kadar SABIRLA sürdürürse, küçülmeye başlayarak gerekli dersi alırlar. İnanın bu durumdan kimse ölmez. Aksine daha sağlıklı olur.

Ziya paşanın bir sözü aklıma geldi. Tam buna uygun."Nush (Nasihat)ile uslanmayanı etmeli tekdir(Azarlamak);Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir (Dayaktır)."  Yani alışverişin asgari şekilde yapılması en büyük  kötektir bu yapılara.

Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar, Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi