HDP Kendi Cumhurbaşkanı Adayını Gösterecek
Halkların Demokratik Partisi (HDP), TBMM"de dün grup oluşturmasının ardından bugün ilk toplantısını yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kuzey Irak"ta dün gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak sözlerine başladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle çözülmemiş bir çok sorunun gündem dışına itildiğini öne süren Tuncel, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanını halk değil partiler seçecek. Seçilecek Cumhurbaşkanı partili Cumhurbaşkanı olacak. Biz, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiği ve halklara hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Biz kendi Cumhurbaşkanı adayımızı göstereceğiz ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde meydanlarda olacağız. Kuru kuruya "adayımız bu" demeyeceğiz. Bizim adayımız, insan haklarına saygılı, savaş suçlarına karşı, barışçı, Kürt sorunun çözümünde yardımcı olacak; sivil ve demokratik anayasa için şimdiden çalışma yürütecek biri olacak. Kadınların özgürlük mücadelesini, ekoloji mücadelesini yürütecek bir adayın olması gerekir. HDP olarak bu ilkelere uygun bir adayın halkın önüne çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Sadece bir partinin değil bütün halkın Cumhurbaşkanı adayı olmasını önemsiyoruz."