Demirtaş açıkladı: Pastırmanın kilosu altın fiyatını geçti

Demirtaş açıkladı: Pastırmanın kilosu altın fiyatını geçti
“Artık kg fiyatı değil 100 gr fiyatı yazıyorlar etiketelere” diyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş açıkladı! Pastırmanın kilo fiyatı 1320 TL oldu.

Fiyatı uçtu, vatandaş şaşırdı... Pastırma mı, altın mı? 1 kg pastırma fiyatı artık altınla yarışmıyor, çünkü geçti. Ramazanla birlikte rekor seviyeye yükselen pastırma fiyatlarını görenler gözlerine inanamıyor... Altının gramı 1.244 iken pastırmanın kilosu 1320 liraya kadar yükseldi. Artık kg fiyatlarıyla değil 100 gr fiyatları koyuyarlar etiketlere. 

Türkiye'de milyonlarca vatandaş gıda fiyatlarını yakından takip ederken yeni zam ise gündeme bomba gibi düştü. Pastırma fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı. Pastırma rekora uçtu. Türkiye'de milyonlarca vatandaş gıda fiyatlarını yakından takip ederken yeni zam ise gündeme bomba gibi düştü. Buna göre ise geçtiğimiz günlerde 1 kg soğan fiyatının 30 lira olduğu gözlemlenirken yeni zam gelişmesi vatandaşı şaşkına uğrattı. Bir vatandaşın markette paylaştığı etiket görüntüsü gündemde geniş yankı uyandırırken vatandaşlar ise tepkilerini sosyal medyada dile getirmeye devam ediyor. Kayseri'nin meşhur ürünleri arasında yer alan pastırma ürünü için geçtiğimiz dönemlerde kilosu 300 TL ila 500 TL arasında farklılık gösteriyordu.

1 KG PASTIRMA FİYATI ALTINI GEÇTİ...

Son olarak bir markette çekilen görüntü ise gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntü kısa süre içerisinde gündemde geniş yankı uyandırdı.

4 Nisan'da verdiğimiz haberde "130 gram dilimli pastırma fiyatı 169,90 TL olurken ürünün yanında yer alan 1 kilogram fiyatı ise 1306 TL'ye ulaştı. Türkiye'de ise bir gram altın 1223 TL civarında satılıyor." demiştik.

DEMİRTAŞ PAYLAŞTI, SOSYAL MEDYA COŞTU!

Ancak Türkiye'de milyonların merakla takip ettiği ünlü ekonomist isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Demiştaş twitter’dan yaptığı paylaşımda; “Şaka değil ben bugün KENDİM çektim. Farkındaysanız Kilo fiyatı değil 100 GRAM fiyatını yazıyorlar artık. Ekonominin felaket bir yere gittiğini görmek için okuma yazma bilmek yeterli. Kilosu 1320 TL!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.