Pamukkale'deki hamam bazilika için restorasyon talebi

Pamukkale'deki hamam bazilika için restorasyon talebi
Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, "Yabancı misafirlerimizin özellikle en çok ziyaret etmek istediği noktalardan bir tanesi. Bu alanın restore edilmesi bizler için çok önemli." dedi.

Denizlili turizmciler, Pamukkale'yi çevreleyen Hierapolis Antik Kenti içinde ilgi gören yapılardan olan hamam bazilikanın restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Milattan önce 2. yüzyılda Bergama Kralı 2. Eumenes tarafından kurulan Hierapolis Antik Kenti'nde 1957 yılında başlayan kazı çalışmaları, Salento Üniversitesinden Prof. Dr. Grazia Semeraro başkanlığında devam ediyor.

Sadece yaz sezonunda yapılan çalışmalara birçok üniversiteden arkeolog, restoratör ve mimarların yer aldığı ekip de destek veriyor.

Bölgede Apollon Kutsal Alanı, Anıtsal Çeşme ve tiyatronun yakınındaki evler ile toplu mezar alanı gibi birçok noktada kazı ve restorasyon yapıldı.

Kış sezonunun gelmesiyle bu yıl çalışmaların sona erdiği kentte ilgi gören yapılardan olan hamam bazilika ise etrafının güvenlik amaçlı çitle çevrilmesi nedeniyle ziyaret edilemiyor.

Denizlili turizmciler, iskelelerle koruma altına alınan hamam bazilikadaki çalışmaların hızlandırılmasını istiyor.

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine, Antik Çağ'da misafirlerin kente girmeden önce temizlenmesini sağlamak amacıyla yapılan ve kentin kuzey kapısında yer alan yapının MS 3. yüzyıl başlarında hamam olarak inşa edildiğini, 6. yüzyılda bazilikaya dönüştürüldüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.